|

ISESCO'dan Rus terörüne kınama

İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (ISESCO), Rusya'nın Suriye'de düzenlediği hava saldırılarını kınadı.

Yeni Şafak
22:50 - 5/02/2016 Cuma
Güncelleme: 20:54 - 5/02/2016 Cuma
AA

Merkezi Fas'ın başkenti Rabat'ta bulunan ISESCO'nun Genel Müdürü Abdülaziz Bin Osman et-Tuveycri tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Rusya, terör örgütü DAEŞ mevzilerini vuruyoruz bahanesi ile masum sivilleri sistematik olarak katlediyor, Rusya'nın uluslararası camianın yasakladığı silahlarla düzenlediği bu vahşi saldırılarını kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.



Suriye'de devam eden savaşa uluslararası camianın müdahale edemediğine dikkat çekilen açıklamada, "Rejimin yarım milyona yakın insanı katlettiği Suriye'de, milyonlarca vatandaş ülkeden ayrılmak zorunda kaldı. Savaşa müdahil olan taraflar ise Suriye'deki savaşı körükleyerek İslam alemine zarar veriyor" ifadelerine yer verildi.



ISESCO, daha önce de Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarına, "Birleşmiş Milletler'in (BM) onayı alınmadan yapılan, Suriye'deki Rus askeri müdahalesi kabul edilemez” diyerek tepki göstermişti.



Rusya Savunma Bakanlığı, 30 Eylül'de Suriye topraklarındaki terör örgütü DAEŞ hedeflerine yönelik hava operasyonları başlattığını duyurmuştu ancak Rus uçakları daha çok Humus, Hama, İdlib ve Halep'te ılımlı muhaliflere ait karargah ve eğitim kamplarıyla sivil yerleşim yerlerini hedef alıyor.

#ISESCO
#Rusya
#saldırı
8 yıl önce