|

IŞİD Azez'e ilerliyor

ABD’nin Halep’in kuzeyinde başlattığı muhalifsiz bölge projesi adım adım ilerlerken IŞİD son saldırılarla muhaliflerin denetimindeki 4 köyü ele geçirdi. Hiçbir engelle karşılaşmadan konvoylar halinde getirdiği militanlarla muhaliflere saldıran örgütün, Azez’e ulaşmasına 5 kilometre kaldı.

Yeni Şafak ve
03:00 - 28/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 05:44 - 28/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

ABD'nin Halep'in kuzeyinde planladığı muhalifsiz bölge projesi adım adım ilerliyor. Terör örgütü IŞİD'in, Rakka, Mumbuç, Humus, Şam cephelerinden çektiği güçlerinin Halep'in kuzeyine yönelik başlattığı saldırı devam ediyor. Suriye ve Irak'taki güçlerinin büyük bir bölümünü son 20 gün içinde Halep 'in kuzeyine sevk eden IŞİD, hiçbir engelle karşılaşmadan konvoylar halinde getirdiği militanlar ile muhaliflere saldırıyor.



20 GÜNDE 22 KÖYÜ ALDI


Yüzlerce araçlık konvoyla farklı bölgelerden Savran, Aktarin, Türkmenbara, Dağbık, Rael'e yığınak yapan IŞİD, son 20 günde yoğunlaşan saldırıları sonucunda 22 köy ve kasabayı kontrol altına aldı. Son olarak dün gece muhalif mevzilere operasyon başlatan terör örgütü, Lubiyen, Ceriz, Yahkmin ve Tel Hüseyin köylerini ele geçirdi. IŞİD'e karşı savaşan muhalif komutan, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada, “Burada olup biten her şey bizim tükenmemiz ve ABD'nin mütteffiki PYD'nin bölgeye işgal etmesi için hazırlanmış bir oyun" dedi.



PYD'DE MUHALİFLERE SALDIRIYOR


Örgütün hedefi olan Azez, IŞİD'in son ele geçirdiği köylerden sonra, stratejik ulaşılabilirlik açısından çok daha kolay hale geldi. Muhaliflerin elindeki Ceriz köyünün düşmesi ile örgütün, Azez' ulaşmasına 5 kilometre kaldı. Muhaliflerin IŞİD'in ilerlemesini engelleme çabaları sürerken, Azez'e bağlı Ayn Dakne köyünde ise PYD muhaliflere saldırı başlattı. Köyde muhalifler ile terör örgütü PYD arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Öte yandan gün içerisinde PYD'nin kontrol ettiği Meydan ve Akbez köyleri de Türk topçusu tarafından vuruldu.



Rejim püskürtüldü


Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Türkmen köylerine girmek isteyen rejim askerleri püskürtüldü. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, rejim güçleri, sabahın erken saatlerinde birçok noktaya top atışı başlattı. Türkmen köyü Kelez'e ilerlemek isteyen rejim güçlerine, muhaliflerin karşılık vermesi sonucu şiddetli çatışmalar çıktı. Çatışmaların yaşandığı bölgede, zayiata uğrayan rejim askerlerinin püskürtüldüğü belirtildi. Öte yandan, Kelez ve Karaman köylerine yoğun top atışının sürdüğü, rejim güçlerinin ayrıca, Cebel Ekrad'daki Kibbane köyüne de top ve füzeyle saldırdığı kaydedildi.






#Işid
#Rakka
#Mumbuç
#Humus
#Lazkiye
8 yıl önce