|

IŞİD’in içinde Rus ajanlar var

Çeçen Cumhuriyeti Başkanı Ramazan Kadirov, Rusya’nın, Suriye’de muhaliflere karşı savaşan terör örgütü IŞİD’in içerisine ajanlar yerleştirdiğini itiraf etti. Örgüt içerisindeki bu yeni yapılanma, IŞİD adına dünya çapında korkunç eylemler düzenleyerek Rusya’nın Suriye’ye girmesine zemin hazırladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/02/2016 Salı
Güncelleme: 21:37 - 8/02/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin'in yakın arkadaşı Çeçen Cumhuriyeti Başkanı Ramazan Kadirov, Rusya'nın, terör örgütü IŞİD'in Suriye'deki unsurları içerisine ajanlar yerleştirdiğini söyledi. Kadirov, Rusya 1 kanalına yaptığı açıklamalarda şok itiraflarda bulundu. “Specialni Korrespondent” programında konuşan Çeçen lider Kadirov, Suriye'de muhaliflere karşı savaşan IŞİD'in içerisine özel ajanlar yerleştirildiğini söyledi. Kadirov, Ortadoğu'da IŞİD ortaya çıkmadan önce, savaşçıların eğitimi için özel kampların kurulduğuna dair istihbarat aldıklarını, buralara kendisine bağlı Çeçen birliklerinden özel ajanlar gönderdiğini de kaydetti.



EYLEMLERİ ARTTIRDILAR


Terör örgütü IŞİD içerisinde yer alan bu yapılanma, IŞİD adına dünya çapında korkunç eylemler düzenleyerek Rusya'nın Suriye'ye girmesine zemin hazırladı. Programın sunucusu Alexander Rogatkin, “Bu kampta şu an IŞİD'in içinde savaşan özel kuvvet birlikleri eğitim gördü. Kimsenin bilmediği bir sırrı ve havadaki Rus jetlerine karadan kimin bilgi desteği verdiğini açıklamanın zamanı geldi” diyerek, Rusya'nın karadaki istihbarat ağını da deşifre etmiş oldu.





İSTİHBARAT AĞI GENİŞ


Programda, aylardır Esed rejiminin işbirliğiyle Türkmen Dağı'nı bombalayan Rusya'nın, karadaki IŞİD birliklerinden istihbarat aldığını anlatan Kadirov, bu birliklerin “Çeçen Özel Kuvvetleri” adına değil, “Rusya Özel Kuvvetleri” adına çalıştıklarını da ifade etti. Karadaki bu istihbarat ağı nedeniyle Rus jetlerinin hedeflerini tayin ettiklerini ifade eden Kadirov, “Hava kuvvetlerimiz bu sayede çok net atışlar yapabiliyor” dedi.



ASKERLERİNİ YOLLAMIŞ


Özel ajan askerlerini kamplara yerleştirdiklerini kimsenin bilmediğini anlatan Kadirov, “Biz bunu yaptığımızda kimsenin haberi yoktu. Kurulan örgütün IŞİD olacağını da bilmiyorduk. Ben oraya kendi adamlarımı yolladım.Gidip NATO kamplarında eğitim aldılar. Bu adamlar Suriye Devleti'nin kurulmasında rol oynadı” şeklinde konuştu. Kadirov ayrıca, özel Çeçen ajanlarının IŞİD'in içerisinde yer alarak savaşçıların sayısı, yapılanması, sahip olunan mühimmat ve koordinat bilgisi verdiğini de aktardı.


#Ramazan Kadirov
#Rusya
#Özel ajan askerlerin
#Viladimir Putin
8 yıl önce