|

İsrail askerleri iki Filistinliyi katletti

İsrail askerleri, Batı Şeria ve Nablus kentlerinde iki Filistinliyi vurarak katletti. İsrail yönetimi, 'en ufak bir tehdit' algıladığı Filistinlilerin katledilmesi için askerlerine yetki veriyor.

Yeni Şafak
13:03 - 8/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:21 - 8/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak
İsrail askerleri, Nablus'un güneyindeki kontrol noktasında Filistinli bir genci vurarak katletti.
İsrail askerleri, Nablus'un güneyindeki kontrol noktasında Filistinli bir genci vurarak katletti.

İsrail askerleri, Batı Şeria'nın kuzeyinde ve Nablus şehrinin güneyindeki Zater kontrol noktasında iki Filistinliyi vurarak katletti.



İsrail Polis Sözcüsü Luba Samri, yaptığı açıklamada, İsrail güçlerin şüpheli olarak nitelendirdiği ve gözaltına almak istediği gencin, Tefvah kavşağında otobüsten inerek, güvenlik güçlerine doğru hızlı adımlarla ilerlediğini iddia ederek "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğunu" öne sürdü.



İsrail askerlerinin Nablus'taki Filistinli genci katlettiği ana ait görüntüler o an yoldan geçen Filistinli bir vatandaş tarafından kaydedildi:






18 yaşındaki Filistinli de katledildi


İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu Filistinlinin olay yerinde hayatını kaybettiğini ve soruşturmanın sürdüğünü belirten Samri, öldürülen kişinin Kalkilya kentinde oturduğunu ve 18 yaşında olduğunu ifade etti.



Öte yandan, Filistin Sağlık Bakanlığı, Nablus kentinin güneyinde yer alan Zater kontrol noktasında İsrail güçlerinin ateş açması sonucunda bir Filistinlinin hayatını kaybettiğini kaydetti.



İsrail güçlerinin, "bıçaklama girişiminde bulundukları" iddiasıyla Filistinlilere karşı düzenlediği saldırılarda son zamanlarda yaşanan artış dikkati çekiyor.










#İsrail
#Kudüs
7 yıl önce