|

"İsrail barışçıl Filistinlileri öldürüyor"

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze sınırında barışçıl gösteri yapan Filistinlileri kasıtlı öldürdüğünü belirtti.

Yeni Şafak
21:47 - 9/10/2015 الجمعة
Güncelleme: 21:55 - 9/10/2015 الجمعة
AA

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İşgalci İsrail askerleri, Gazze sınırında silahsız barışçıl göstericileri vücudunun çeşitli bölgelerini hedef alarak kurşunla kasıtlı olarak öldürüyor" denildi.



Öte yandan Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı açıklamada, Gazze sınırındaki gerginliğin sorumlusunun İsrail olduğunu belirtti.



Zuhri, "Hamas, şehitlere rahmet diliyor. Bu dökülen kanlar, Kudüs ve Batı Şeria'da intifadaya kalkan halkımızın yanı sıra Gazze'nin her daim meydanlarda hazır olduğuna delildir" ifadelerini kullandı.



İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs'teki Filistinlilere yönelik saldırıları protesto etmek isteyen Gazze'deki Filistinlilerin, cuma namazının ardından İsrail-Gazze sınırında düzenlediği gösteriler sırasında arbede yaşanmış, İsrail askerlerinin, taş atan Filistinli gençleri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz, plastik ve gerçek mermi kullandığı olaylarda 6 Filistinli hayatını kaybetmiş, 60 kişi de yaralanmıştı.



#gazze
#israil
#filistin
٪d سنوات قبل