|

İsrail Filistinli 3 medya şirketini kapattı

İsrail ordusu, Batı Şeria'da 3 medya şirketi ile bir basım evini kapattı. İsrail askerleri, baskında şirketlerin bünyesindeki montaj ekipmanları, fotoğraf makineleri ve bilgisayarlarına el koydu.

Yeni Şafak
10:40 - 18/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:47 - 18/10/2017 Çarşamba
AA
Kudüs'te İsrail askerlerine karşı protesto gösterisi düzenlendi (Fotoğraf: Arşiv)
Kudüs'te İsrail askerlerine karşı protesto gösterisi düzenlendi (Fotoğraf: Arşiv)

İsrail ordusunun, Batı Şeria'da 3 medya şirketi ile bir basım evini kapattığı belirtildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri, Ramallah, El-Halil ve Nablus'ta faaliyet gösteren "Palmedia", "TransMedia" ve "RamSat" şirketlerine baskın düzenledi.

  • Baskında şirketlerin bünyesindeki montaj ekipmanları, fotoğraf ve bilgisayarlara el koyan İsrail askerlerinin, söz konusu şirketlerin "6 ay kapalı" olduğunu belirten kararı girişlere astığı ifade edildi.

Notices Israeli army taped to offices of PalMedia declaring them closed. #Palestine pic.twitter.com/dDhYM8fxmk

Ayrıca Ramallah'taki "Er-Ramuni Basımevi'ne de baskın düzenleyen İsrail askerlerinin ekipmanlara el koyduğu ve "6 ay kapalı" olduğuna ilişkin kararı basımevinin girişine astığı belirtildi.

Söz konusu şirketlerin, Beyrut merkezli El-Kudüs ve Filistin el-Yevm ile Gazze merkezli Hamas'a bağlı El-Aksa'nın yanı sıra Lübnan Hizbullah'ına bağlı El-Menar ve Rusya Today gibi televizyon kanallarına medya ve iletişim hizmeti sunduğu belirtiliyor.

#İsrail
#Batı Şeria
#Filistin
7 yıl önce