|

İsrail Gazzeli balıkçıyı vurdu

İsrail ordusu, Batı Şeria ve Gazze'de 14 Filistinliyi gözaltına aldı. Gazze Şeridi'nin kuzeyinde içerisinde iki Filistinlinin bulunduğu bir balıkçı teknesina, "avlanma menzilini ihlal ettiği" iddiasıyla ateş açan İsrail, bir silahsız sivili yaraladı.

Yeni Şafak
11:41 - 25/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:57 - 25/08/2016 Perşembe
AA

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria'nın Ramallah kentinin yakınındaki Silvad beldesi başta olmak üzere birçok bölgede 13 Filistinlinin gözaltına alındığı belirtildi.



Balıkçılara ateş açtılar

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde içerisinde iki Filistinlinin bulunduğu bir tekneye, "avlanma menzilini ihlal ettiği" gerekçesiyle uyarıda bulunulduğunu, tekneye ateş açılması sonucu bir Filistinlinin yaralandığını ve gözaltına alındığını ifade etti.



Yaralanan Filistinlinin tedavi için hastaneye götürüldüğü ardından da soruşturma için ilgili birimlere sevk edildiğini kaydeden Adraee, diğer balıkçının ise tekneyle avlanma için izin verilen bölgeye döndüğünü aktardı. Adraee, gözaltı sırasında Gazze sahilinden gemilerine ateş açıldığını iddia etti.



İsrail yönetiminin 3 Nisan'da Gazze Şeridi sahilindeki 6 millik avlanma menzilini, 9 mile çıkarmayı kabul ettiği bildirilmişti. Gazze'de yaklaşık 50 bin kişi balıkçılıkla gelen gelirle geçinmeye çalışıyor.







#Batı Şeria
#Gazze
#İsrail
8 yıl önce