|

İsrail kabinesinde Liberman'a tepki istifası

Geçtiğimiz hafta Moşe Yalon'un istifasından sonra İsrail Başbakanı Netanyahu, tarafından Savunma Bakanlığına atanan aşırı sağcı Liberman'a tepki gösteren İsrail Çevre Koruma Bakanı Avi Gabbay görevinden istifa etti.

Yeni Şafak
12:35 - 27/05/2016 Cuma
Güncelleme: 09:45 - 27/05/2016 Cuma
Diğer

İsrail Çevre Koruma Bakanı Avi Gabbay görevinden istifa etti.



Geçtiğimiz hafta Moşe Yalon'un istifasından sonra İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yeni Savunma Bakanı olarak aşırı milliyetçi Yisrael Beytenu partisi lideri Avigdor Lieberman'ı atamıştı. Bu atamaya tepki gösteren İsrail Çevre Koruma Bakanı Avi Gabbay istifa etti.



Haaretz gazetesinin haberine göre, Başbakan Benjamin Netanyahu, Çarşamba günü Lieberman'ı savunma bakanı olarak atayarak 120 sandalyeli parlamentoda koalisyonunun 61 olan zayıf çoğunluğunu 66'ya yükseltti. Bu duruma tepki gösteren Çevre Bakanı Avi Gabbay istifa etti. Gabbay açıklamasında, "Son dönemlerdeki siyasi manevralar ve savunma bakanının değiştirilmesi benim görüşüme göre ülkenin güvenliği için önemli olan şeyleri gözardı ederek kendi çukurunu kazan hareketler ve insanlar arasında daha fazla radikalleşme ve bölünme meydana getirecek" dedi.



Gabbay, koalisyonda bulunan 10 sandalyeli ve tek merkez parti olan Koolanu üyesiydi.



#Avi Gabbay
#İsrail
#Avigdor Lieberman
8 yıl önce