|

İsrail muhalefetinden 4 maddelik 'zulüm'

İsrail'deki ana muhalefetin lideri İzak Herzog, "Filistinlilerden gelen yeni saldırı dalgasını durdurmak için" hükümete 4 öneride bulundu. Mescid-i Aksa'nın geçici olarak ziyarete kapatılması da söz konusu maddeler arasında yer aldı.

Yeni Şafak
20:32 - 13/10/2015 Salı
Güncelleme: 20:36 - 13/10/2015 Salı
AA

Herzog tarafından yapılan yazılı açıklamada, ilk olarak Kudüs'teki Filistin mahalleleri ve sürtüşme noktalarının kapatılması gerektiği belirtildi.



İkinci aşamada ordu ve polis güçlerinin konuşlandırılması, ihtiyaç oranında yedek gücün çağrılması maddesine yer verilen açıklamada, üçüncü aşama olarak da "İslami provokasyon sitelerine askeri, yasal ve istihbarat düzeyinde çetin bir savaş açılması" önerildi.



Dördüncü adımda ise Mescid-i Aksa'nın geçici olarak ziyarete kapatılması önerisinde bulunuldu.



Ziyaretin kapatılması önerisinin Yahudi ve Müslümanların tümüne mi yoksa sadece Yahudilere mi yönelik olduğuna ilişkin bilgi verilmeyen açıklamada, ortamın yatıştırılması için siyasal ve bölgesel adımlar üzerinde düşünülmesi gerektiği kaydedildi.



Açıklamada Herzog'un "Hükümetin tökezlemeyi durdurması ve devletin güvenliğini sağlaması gerek. Bu bir terör dalgası değil, intifada. Biz hiçbir zaman İsrail devleti ve güvenliğine muhalefet etmeyeceğiz" ifadelerine yer verildi.





Yahudi yerleşimcilerin geçen ağustos ayı başlarında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamasıyla başlayan ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarla devam eden ihlalleri nedeniyle Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de İsrail askerleriyle Filistinliler arasında gerginlik yaşanıyor.



#israil
#muhalefet
#Mescid-i Aksa
8 yıl önce