|

İsrail neyin peşinde

İsrail ordusu, iki gün içerisinde iki kez Suriye’yi vurdu. İsrail ordusu, Suriye tarafından atılan roketlere karşılık verip, rejime ait iki askeri üs ile cephane taşıyan bir tırı vurduklarını duyurdu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 06:37 - 26/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
İsrail yine Suriye'yi vurdu.
İsrail yine Suriye'yi vurdu.

Önceki gün Golan Tepeleri’ne düşen rokete yanıt vererek Suriye’ye hava saldırısı düzenleyen İsrail, dün yine saldırdı. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Suriye tarafından atılan roketlere karşılık, rejime ait iki askeri üssün ve cephane taşıyan bir tırın vurulduğu belirtildi. Söz konusu saldırının hava saldırısı mı yoksa top atışı ile mi gerçekleştirildiği açıklanmadı. İsrail ordusundan daha önce yapılan açıklamada, Suriye’de devam eden iç savaş nedeniyle ateşlenen bazı roketlerin yanlışlıkla İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri’nin kuzeyine isabet ettiği iddia edilmişti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İsrail egemenlik haklarını ihlal eden hiçbir saldırıya müsamaha göstermeyecektir” ifadelerini kullanmıştı.

130 KM’LİK KORİDOR

Yeni Şafak geçen hafta yayınladığı bir haberde İsrail’in Suriye’de artan istikrarsızlığı fırsata çevirip güneyde Golan’dan başlayarak Kuneytra, Dera ve Şam kırsalını kapsayan bir bölgeyi işgale hazırlandığını duyurmuştu. Böylece İsrail, Lübnan, Ürdün sınırına uzanan yaklaşık 130 kilometrelik koridorda hakimiyet sağlayacak.

#İsrail
#Suriye
#Golan Tepeleri
7 yıl önce