|

İsrail: Yunanistan demokrasinin doğum yeri

Yunanistan Dışişleri Bakanı Kotzias İsrail'e gitti. İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Yunanistan'daki ekonomik kriz ile ilgili "Umarım tüm tarafların kabul edebileceği bir çözüm bulunur" dedi.

Yeni Şafak
13:29 - 7/07/2015 Salı
Güncelleme: 10:33 - 7/07/2015 Salı
AA

Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamaya göre, Batı Kudüs'teki ofisinde Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias ile bir araya gelen Rivlin, görüşmede, Yunanistan'da yaşanan mevcut ekonomik kriz hakkındaki endişelerini dile getirdi.



Rivlin, "İsral halkı Yunanistan'da ne olduğunu görüyor ve sizin acınızı paylaşıyor. Yunanistan demokrasinin doğum yeridir ve son günlerde demokratik sesin gücünü gördük. Bir ülkenin gerçek hakimi halktır ve sizin halkınız sesini duyurdu. Umarım tüm tarafların kabul edebileceği bir çözüm bulunur" ifadelerini kullandı.



Dünyanın gittikçe daha küçük bir yer haline geldiğini belirten Rivlin, şunları kaydetti:



"Bir bölgede olanlar tüm dünyayı etkiliyor. Bu ekonomi için de çevre için de radikalizm tehdidi için de geçerli. Tüm insanlık ortak geleceği paylaşıyor ve bunu şekillendirmek için birlikte çalışmalı. Bu bizim çocuklarımıza ve torunlarımıza olan görevimiz."



Yunanistan Dışişleri Bakanı Kotzias'ın da görüşmede, "Bizler binlerce yıldır dünyanın iki tarafında yaşayan iki halkız. Tüm Batı kültürü bizim kültürümüz, tarihimiz ve geleneklerimiz üzerine temellenmiştir ancak bazen bunu unutuyorlar" dediği aktarıldı.



Yahudilerle Yunan halkının sadece ortak bir geçmişi paylaşmakla kalmadığını ifade eden Kotzias, "Bizim geleceğimiz de halklarımızın yararına olmak üzere ortak olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.



Kotzias, İsrail'e gerçekleştirdiği üç günlük resmi ziyaret kapsamında dün de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya gelmişti.



#rivlin
#yunanistan dışişleri
#yunanistan israil
9 yıl önce