|

İsrail'de 4 Filistinli bıçaklandı

İsrail'in Dimona kentinde dört Filistinli bıçaklı saldırı sonucu yaralandı. Saldırı ile bağlantısı olduğu şüphesiyle bir Yahudi'nin gözaltına alındığı bildirildi. Saldırıya uğrayan Filistinliler şehirdeki Sokora hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yeni Şafak
11:46 - 9/10/2015 Cuma
Güncelleme: 11:53 - 9/10/2015 Cuma
AA

İsrail'in güneyindeki Dimona şehrinde dört Filistinli uğradıkları bıçaklı saldırı sonucu yaralandı.



İsrail polis sözcüsü Luba Samiri yaptığı yazılı açıklamada, yaralananların "İsrail vatandaşı Araplar olduğunu ve durumlarının ağır olmadığını" söyledi.



İsrail'in Haaretz gazetesi, saldırı ile bağlantısı olduğu şüphesiyle bir Yahudi'nin gözaltına alındığını yazdı.



Haaretz'in haberinde, Dimona şehrinde iki ayrı bıçaklı saldırı gerçekleştirildiği, "bunlardan ilkinde Belediyede çalışan bir Arab'ın, bir Yahudi tarafından sırtından bıçaklanarak yaralandığı" bilgisine yer verildi. Bundan yarım saat sonra gerçekleştiği bildirilen ikinci saldırıda da üç İsrail vatandaşı Arab'ın bıçaklanarak yaralandığı belirtildi.



Saldırıya uğrayan Filistinliler şehirdeki Sokora hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.



Yahudilerin dini günleri nedeniyle İsrail yönetiminin, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini bazen tamamen bazen de kısmen engellemesi sebebiyle 13 Eylül'den bu yana Kudüs ve Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde gerginlik yaşanıyor.



İsrail'in ihlallerine tepki olarak son günlerde Filistinlilerin eylemleri de artmış durumda. İsrail polisinin açıklamasına göre son 24 saatte 7 İsrail vatandaşı bıçaklanarak yaralandı, iki Filistinli öldürüldü.



Doğu Kudüs ve Batı Şeria, 1967'den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki Yahudi yerleşim yerlerinin tamamı illegal kabul ediliyor.



#Doğu Kudüs
#Filistinli
#bıçaklı saldırı
8 yıl önce