|

İsrail’den Türkiye’ye jest

İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için görüşmeler sürerken, İsrail resmi radyosu, Türkiye’ye jest amacıyla Gazze’ye uygulanan çimento ambargosunun kaldırılacağını duyurdu.

Yeni Şafak ve
03:00 - 4/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:29 - 4/05/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

İsrail'in, Gazze'ye çimento girişine yeniden izin vereceği iddia edildi. İsrail resmi radyosunun haberine göre, İsrail hükümeti özel sektör tarafından kullanılmak üzere Gazze Şeridi'ne çimento girişine önümüzdeki günlerde yeniden izin vermeye başlayacak. Güvenlik kaynaklarına dayandırılan haberde, kararın Türkiye'ye jest için alındığı ileri sürüldü.



ABLUKA KALDIRILMALI


Haberde İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için yapılan görüşmelerin devam ettiği ve Ankara'nın ablukanın kaldırılmasına çalıştığı öne sürüldü. İsrail, Hamas'ın askeri amaçlarda kullandığı iddiasıyla, 3 Nisan'da Gazze'deki özel sektör için çimento girişini durdurduğunu açıklamıştı.



KONROLLÜ DAĞITILIYOR


Birlemiş Milletler (BM), İsrail ve Filistin arasında yapılan görüşmeler sonucu 8 Ekim'de Gazze'nin imarı için inşaat malzemelerinin BM'ye bağlı ekiplerin gözetiminde girmesi konusunda anlaşma sağlanmıştı.


#Gazze
#İsrail
#Çimento ambargosu
8 yıl önce