|

İsrail'i karıştıran afiş

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de bir bina üzerine asılan afiş ortalığı karıştırdı. Afişte İran ve İsrail bayrağı yer alırken, İbranice "İran Büyükelçiliği yakında hizmetinizde" ifadeleri yer aldı. Afişi kimin astığı belirsiz, üstündeki iletişim numarası arandığında ise "Yakında hizmete geçecek" sözleri cevap veriyor.

Yeni Şafak
11:43 - 31/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 08:47 - 31/08/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

İsrail'in başkenti Tel Aviv'in ünlü meydanlarından Rabin'de bir bina üzerine asılan "İran Büyükelçiliği" afişi İsrail'de paniğe neden oldu.



"Selam, İran Büyükelçiliği artık İsrail'de"


İsrail ve İran bayraklarının bulunduğu dev afişte "İran Büyükelçiliği çok yakında hizmetinizde" ifadeleri yer alıyor. Henüz kim tarafından asıldığı belli olmayan afişte bir de irtibat numarası yer alıyor. The Times of Israel'de yer alan habere göre, afiş üzerindeki numara arandığında, "Selam, İran Büyükelçiliği artık İsrail'de. Ne yazık ki şuan hizmet veremiyoruz, ancak çok yakında size dönüş sağlanacak" sözleri duyuluyor.



"Şaka" veya "reklam"


Birçok İsrailli, bu afişin "Şaka" veya "reklam" olduğunu düşünüyor. İsrail-İran ilişkileri, İran'da İslami devrimin gerçekleştiiği 1979 yılından bu yana kesilmiş durumda. Geçtiğimiz hafta İran Parlamento sözcüsü, "Bu dünya üzerindeki hiçbir İsrail'linin varlığını kabul etmiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.



"Tarihi hata"


İran'ı dünya barışı için bir tehdit olarak gördüğünü defalarca vurgulayan İsrail, son olarak ABD'nin İran'la vardığı nükleer anlaşmayı kabullenememiş, Başbakan Netanyahu bu anlaşmanın savaşa götüreceği tehdidinde bulunarak, "ABD'nin İran'la yaptığı anlaşma kabul edilemez tarihi bir hata" olarak nitelemişti.














#israil
#iran
#israil afiş
9 yıl önce