|

İsrail'i yıkan fotoğraf

İsrail askerlerinin Müslümanlardan duyduğu korkuyu gösteren fotoğraflar her şeyi en açık haliyle anlatıyor. 14 yaşındaki bir Filistinli gence önceki gün 22 askerle saldıran siyonistler dün de down sendromlu bir çocuğu gözaltına alacak kadar paranoyaklaştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/12/2017 Pazar
Güncelleme: 03:11 - 10/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
İsrail askerlerinin intifada 
korkusunu gözler önüne serdi.
İsrail askerlerinin intifada korkusunu gözler önüne serdi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kışkırtmasının yankıları sürüyor. İslam’ın ilk kıblesini “İsrail’in başkenti” ilan ederek benzersiz bir provokasyona imza atan Trump ve onu yönlendiren Siyonistlere tepkiler artarak devam ediyor. Karar sonrası karışan Kudüs, Batı Şeria ve Gazze sokaklarında İsrail askerleri önceki gün 2 Filistinliyi şehit etmiş, yüzlercesini de yaralamıştı. Bölgede sokaklardan çekilmeyen Müslümanlara İsrail askerleri dün de yine gerçek ve plastik mermiler, gaz bombaları, atlarla saldırdı. Doğu Kudüs ile Batı Şeria’nın Beytullahim kentinde Filistinli göstericilerden 16’sı yaralandı. Kudüs’te Selahaddin Caddesi’nde toplanan gruplara İsrail atlı polisleri sert müdahalede bulundu.

ENGELLİ ÇOCUĞA KELEPÇE

Önceki gün tam teçhizatlı 20’den fazla askerin Fevzi el-Cunudi adlı 14 yaşındaki bir Filistinli çocuğu darp ederek götürüşünü görüntüleyen objektiflere dün de yine dramatik bir sahne takıldı. Yaşadıkları korku her resim karesinde gözlerinden okunan İsrail askerleri, bu sefer ‘down sendromlu’ bir çocuğu çaresizce gözaltına aldı. El-Halil’de yaşanan insanlık dışı görüntüde İsrail askerleri, Filistinli Muhammed el-Tavil’i kelepçeleyerek götürdü. Siyonist yönetime bağlı güvenlik güçleri, atılan taşlara kurşunlarla karşılık vermeye devam ederken, çok sayıda kişinin yaralanmasından ötürü Filistin Sağlık Bakanı Cevad Avad, tıbbi yardımlar için ‘olağanüstü hal ilan edildiğini’ açıkladı. Avad, önceki günden buyana süren olaylarda 1100’ü aşkın Filistinlinin yaralandığı, birçoğunun hastanelerde tedavi gördüğü bilgisini verdi.

#Filistin
#Kudüs
#İsrail
#Şiddet
6 yıl önce