|

İsrail’in adamları

Beyaz Saray'a sızan İsrail lobisinden Jason Greenblatt (en sol), David Friedman (soldan ikinci), Jared Kushner (sağdan ikinci), 21 Haziran'da İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu (sağda) ile biraraya gelmişti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/12/2017 السبت
Güncelleme: 00:42 - 9/12/2017 السبت
Yeni Şafak
​ABD Başkanı Donald Trump’a en yakın üç ismin İsrail ilişkileri dikkat çekiyor.
​ABD Başkanı Donald Trump’a en yakın üç ismin İsrail ilişkileri dikkat çekiyor.

ABD Başkanı Donald Trump’a en yakın üç ismin İsrail ilişkileri dikkat çekiyor. Seçim kampanyası döneminde Trump’ın danışmanı olan David Friedman, İsrail Büyükelçisi olarak atandı. İş çevresi dolayısıyla İsrail’de oldukça tanınan bir isim olan Jason Greenblatt, göreve geldiğinden beri 'barış müzakereleri' adı altında sürekli bölgeye gidip geliyordu. Kudüs kararının mimarı olan, Trump’ın damadı ve baş danışmanı Jared Kushner’in Filistin’deki yasadışı işgal girişimlerine yaptığı yatırımlar geçtiğimiz aylarda medyaya yansımıştı.

* David Friedman:
ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim kampanyası süresince danışmanlığını yürüten Yahudi kökenli avukat David Friedman, yeni başkan tarafından ABD’nin İsrail Büyükelçisi olarak atandı. İsrail aşırı sağıyla olan bağlantılarıyla ve 2 devletli çözümü savunan Yahudilere yönelik nefretiyle tanınan Friedman, “İsrail hükümetinin yeni yerleşim yerleri inşa etmesinin barışın önünde engel olmadığını” savunmuştu.
* Jason Greenblatt:
ABD Başkanı’nın Uluslararası Müzakereler Özel Temsilcisi görevini yürüten Greenblatt, daha önce Trump’ın şirketlerinde avukatlık yapıyordu. Batı Şeria’da Yahudi okulunda bir dönem eğitim gören Greenblatt’in politika geçmişi bulunmuyor. Ancak iş ilişkilerinden dolayı bölgede oldukça tanınan bir isim. Greenblatt, göreve geldiğinden beri bölgeye pek çok ziyaret gerçekleştirdi.
* Jared Kushner:
Donald Trump’ın damadı ve danışmanı olan Kushner, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Washington’daki İsrail lobisine yakın bir isim olarak dikkat çekiyor. Yahudi Kushner ailesi, İsrail’in Filistin’deki işgal girişimlerine destekleri ile biliniyor. Kushner’in, Ekim ayının sonunda gizlice ziyaret ettiği Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ı da Kudüs konusunda ikna ettiği belirtiliyor.
#ABD
#Donald Trump
#Kudüs
٪d سنوات قبل