|

Merkel İsrail protestolarına tepkili

Almanya, Netanyahu'yu protesto gösterilerine karşı sert tepki gösterdi. Protestolardan rahatsız olan Merkel, gösterileri hedef alarak "Her türlü mücadeleyi göstereceğiz" dedi.

Yeni Şafak
10:36 - 12/12/2017 Salı
Güncelleme: 11:11 - 12/12/2017 Salı
Diğer
Almanya Başbakanı Angela Merkel
Almanya Başbakanı Angela Merkel

Alman hükümeti Berlin’de düzenlenen Kudüs protestoları sırasında İsrail bayrağının yakılmasına sert tepki gösterdi.

  • Alman hükümeti ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki göstermek için hafta sonu Berlin'de düzenlenen protesto gösterilerinde İsrail bayrağının yakılmasına tepki gösterdi.

Başbakan Angela Merkel Hristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) grup toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada antisemitizm ve her türlü yabancı düşmanlığının karşısında olduklarını söyleyerek hukuk devletinin her türlü aracı kullanılarak bu tür davranışlarla mücadele edileceğini vurguladı.


Gösterilerden utandılar: Utanılacak bir durum

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki için hafta sonu Berlin Brandenburg Kapısı önü ve Neukölln'de düzenlenen protesto gösterilerinde göstericiler İsrail bayrağını ateşe vermişti.

Hükümet sözcüsü Steffen Seibert de Berlin'de yaptığı açıklamada, İsrail karşıtı gösteriler sırasında sergilenen Yahudi karşıtlığının Alman hükümeti tarafından kınandığını belirtti. Sözcü bazı gösteriler sırasında İsrail devleti ve Yahudi karşıtı sloganlar atıldığını söyleyerek, bunun "utanılacak bir durum" olduğunu belirtti. Hükümet sözcüsü gösteri hakkının Yahudi karşıtı kışkırtmalar ya da şiddet eylemlerine davetiye çıkarmak anlamına gelmediğini vurguladı.


#Angela Merkel
#İsrail
#Almanya
6 yıl önce