|

İsrail’in sesi!

İsrail, Suud gazeteleri üzerinden İran-Lübnan ve Gazze’ye tehdit yağdırıyor. İsrail İstihbarat Bakanı Katz, Suudi Elaf gazetesinden “Lübnan’ı taş devrine çevirmekle” tehdit etti. İsrailli yetkililer Suud basınında makale de yazıyor. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adrae, Elaf’ta Gazze’ye ve Hamas’a yönelik tehdit dolu bir yazı kaleme aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/12/2017 Cuma
Güncelleme: 00:48 - 15/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
İsrail İstihbarat Bakanı Yisrail Katz
İsrail İstihbarat Bakanı Yisrail Katz

Suud medyası İsrailli yetkililere sayfaları sonuna kadar açtı. Suudi Elaf gazetesine röportaj veren İsrail İstihbarat Bakanı Yisrail Katz, İran’ın Lübnan’da gelişmiş füze tesisi inşa ettiğine dair ellerinde istihbarat bulunduğunu belirtti. Bunun İsrail’in yeni kırmızı çizgisi olduğunu dile getiren Katz, “Bedeli ne olursa olsun buna izin vermeyeceğiz” dedi. 2006’daki Lübnan Savaşı’nı hatırlatan Katz, bu kez hedefin bütün Lübnan olacağı uyarısında bulundu.

‘ÖNCEKİ SAVAŞ PİKNİK KALIR’

Yisrail Katz, “2006’da olanlar, yapabileceklerimizin yanında piknik kalır. Size şu kadarını söylüyorum, Lübnan’ı taş devrine çeviririz” dedi. İsrailli Bakan Yisrail Katz, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ı da İsrail’e davet etti. Suudi Arabistan’ı Arap dünyasının lideri olarak niteleyen Katz, Suudi Krallığı’nın İsrail-Filistin barış sürecinin sponsoru olabileceğini söyledi. Katz, “İsrail müzakerelere katılmasından memnuniyet duyacaktır” dedi. Suudi Elaf gazetesi, Salı günü de İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adrae’nin Gazze’deki Hamas’a yönelik tehdit dolu makalesine yer ayırdı.

GAZZE VE HAMAS HEDEFTE

Avichay Adrae, Suudi gazetesinde Gazze’yi tehdit ederek Hamas’ı sık sık terör örgütü olarak tanımladı. Kasım ayında ise İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot, yine Elaf’a verdiği röportajda İsrail’in İran’a karşı Suudi Arabistan’la istihbarat paylaşımına hazır olduğunu söylemişti. Eisenkot, “iki ülke İran’ın bölgeye yönelik niyetleri hakkında hemfikir” değerlendirmesini yapmıştı. Bu arada Suudi Arabistan’ın medya organlarından ‘Ukaz’ gazetesi de önceki gün röportaj yaptığı PKK’lı terörist Rıza Altun’u, ‘PKK’nın Dışişleri Bakanı’ ve 'Abdullah Öcalan’ın Suriye’de kaldıkları sıradaki arkadaşlarından biri' olarak nitelendirmişti.

  • Gazze’ye sınır kapılarını kapattı
  • İsrail, Gazze Şeridi ile arasındaki Kerm Ebu Salim ve Beyt Hanun (Erez) sınır kapılarını kapattı. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, yaptığı yazılı açıklamada, Kerm Ebu Salim ticari sınır kapısı ile Erez sınır kapısının son güvenlik gelişmeleri nedeniyle dün itibariyle kapatıldığını duyurdu. Gazze’de giriş çıkışların yapıldığı 7 sınır kapısından Mısır’ın kontrolündeki Refah hariç 6’sı İsrail’in kontrolünde bulunuyor.

#İsrail
#Suudi Arabistan
#Filistin
6 yıl önce