|

İsrailliler Osmanlı yadigarına saldırdı

İsrail'in Yafa kentinde bulunan Hasan Bey Camisi'ne taşlı saldırı düzenledi. Saldırı sonucu caminin bazı camları kırıldı ve hasar oluştu. Olayın sorumlularının fanatik Yahudiler olduğu belirtildi.

Yeni Şafak
14:39 - 5/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 15:05 - 5/10/2015 Pazartesi
AA

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Kimliği henüz belirlenemeyen kişiler sabah erken saatlerde İsrail'in ortasındaki Yafa kentinde yer alan Hasan Bey Camisi'ne taş atılması sonucu hasar oluştu. Bazı pencereleri kırıldı" denildi.



Bu tacizin korkakça yapılmış bir eylem olduğu ve İslami kutsallara zarar vermeyi hedeflediği vurgulandı.



Kurum avukatı Muhammed Subhi Cebbarin ise İsrailli aşırı dinci kesimlerin bu olaydan sorumlu olduğunu savundu.



Cebbarin, "Hasan Bey Camisi'ne yönelik taciz, aynı zamanda Mescid-i Aksa'ya uzanan İsrailli en yüksek resmi mercilerin ırkçı ve sistematik kışkırtmalarının devamı niteliğindedir" değerlendirmesinde bulundu.



İsrail Polis Sözcüsü Luba Samri ise yaptığı yazılı açıklamada, Hasan Bey Camisi'ne kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce büyük taşlar atıldığını ve bu nedenle küçük çaplı maddi zarar oluştuğunu kaydetti.



Açıklamada, polisin olaya ilişkin soruşturma başlattığı ve tüm ihtimallerin göz önüne alındığı belirtildi.



İsrail'in 1984 yılında tamamen yıktığı Yafa'daki Arap mahallesi Menşiyye'de kalan tek İslami eser olma özelliği taşıyan Hasan Bey Camisi'nin inşası 1916 yılında tamamlanmıştı.



#Hasan Bey Camisi
#İsrail
#Yafa
9 yıl önce