|

İstihbaratçılar Rusya'da DAEŞ'i görüştü

Rusya'da bir araya gelen 64 ülke istihbarat yetkilileri katıldıkları toplantıda, istihbarat güçlerinin terör örgütüne sızma konusunun yanı sıra DAEŞ ile mücadeleyi görüştü.

Yeni Şafak
14:54 - 29/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 15:22 - 29/07/2015 Çarşamba
AA

Rus istihbarat teşkilatı Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) birlikte çalıştığı 64 ülke istihbarat ve güvenlik birimleri başkanlarının Rusya'da bir araya gelerek DAEŞ ile mücadeleyi görüştüğü bildirildi.



FSB Halkla İlişkiler Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Rusya'nın Yaroslavl kentinde düzenlenen 14. Uluslararası İstihbarat ve Güvenlik Birim Başkanları toplantısına 64 ülke ile Birleşmiş Milletler, Şanghay İşbirliği Örgütü, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Avrupa Birliği'nden 92 heyet katıldı.



Rus istihbarat servisi FSB'nin evsahipliğinde yapılan toplantıda DAEŞ ile mücadele konusu ele alındı.



Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, toplantı katılımcılarına hitaben yaptığı açıklamada, "başta DAEŞ olmak üzere terörizmin sadece ortak ve uyumlu çabalarla önlenebileceğini" belirtti.



Toplantıya ilişkin açıklama yapan FSB Başkanı Aleksandr Bortnikov ise toplantıda terör örgütlerini itibarsızlaştırma ve daha sonra parçalanmasını sağlamak amacıyla istihbarat temsilcilerinin örgütlere sızmaları konusunun da masaya yatırılacağını söyledi.



#Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin
#Rusya
#istihbarat teşkilatları
9 yıl önce