|

İsveç vatandaşı olmak isteyen İngilizlerde artış

İngiltere'de Avrupa Birliği üyeliğinden çıkma kararı alınmasından sonra İsveç vatandaşlığına geçmek için başvuran Britanya vatandaşlarının sayısında büyük artış kaydedildi.

Yeni Şafak
10:47 - 23/07/2016 суббота
Güncelleme: 07:58 - 23/07/2016 суббота
DHA
Arşiv
Arşiv

İsveç Göçmen Dairesi, Brexit Haftası'ndan bu yana İsveç vatandaşlığına geçmek için başvuranların sayısının 400ü geçtiğini açıkladı. İsveç vatandaşlığı başvurularında bir haftalık rekor 1-8 Temmuz tarihleri arasında yapılan 150 vatandaşlık başvurusu ile gerçekleşti. Normal koşullarda İsveç vatandaşlığı başvurusu yapan Britanyalı sayısının haftada ortalama 20 dolayında olduğu açıklandı.



İsveç'te 25 bin Britanya vatandaşı yaşıyor

İstatistik Bürosunun rakkamlarına göre, İsveçte 25 bin Britanya vatandaşı yaşıyor. Avrupa Birliği üyesi ülkelerde yaşayan Britanyalı sayısının ise 1 milyon olduğu belirtildi. İngiltere'de Avrupa Birliği üyeliğinden çıkma kararı alınmasından sonra İsveç vatandaşlığına geçmek için başvuran Britanya vatandaşlarının sayısında büyük artış kaydedildi.


Brexit sonrası AB ülkelerinde, Britanyalılar'ın vatandaşlık başvurularının artmasının nedeni olarak emeklilerin oturdukları AB ülkelerinin sağlık sigorta sisteminden çıkarılma endişeleri ile serbest dolaşım haklarının kısıtlanacağından endişelenen Britanyalılar'ın fazlalığı gösteriliyor

#İsveç
#AB
#Brexit
8 лет назад