|

İtalya en küçük öksüz sığınmacıyı konuşuyor

İtalya açıklarında batan sığınmacı teknesinde anne-babasını kaybeden Malili dokuz aylık Favour, ülkede ilgi odağı oldu. Bebeği ilk muayene eden doktor Pietro Bartolo ve pek çok İtalyan aile Favour'ı evlatlık almak istiyor.

Yeni Şafak
11:24 - 27/05/2016 Cuma
Güncelleme: 11:35 - 27/05/2016 Cuma
Yeni Şafak
İtalya açıklarında batan sığınmacı teknesinde anne-babasını kaybeden dokuz aylık Favour, İtalya'da ilgi odağı oldu.
İtalya açıklarında batan sığınmacı teknesinde anne-babasını kaybeden dokuz aylık Favour, İtalya'da ilgi odağı oldu.

İtalyan sahil güvenlik kuvvetleri çarşamba günü 120 sığınmacıyla Akdeniz'de İtalya'ya doğru yol alırken çıkan yangın sonucu alabora olan tekneden kurtarılanlar arasında 9 aylık bir bebek de vardı.



Favour isimli bebeğin hamile annesi ve babası teknede çıkan yangın sonrası alabora olan teknede hayatlarını kaybetti. Küçük kız çocuğu ise bir kadının kollarında hayatta kalmayı başardı.



Kurtarılan sığınmacılar İtalyan doktor Pietro Bartolo'nun Lampedusa Adası'na gelen sığınmacıları muayene ettiği sığınmacı merkezine getirildi.



Doktor Pietro Bartolo, Favour'u muayene ettikten sonra onu evlatlık almaya karar verdi. İtalyan medyasına yaptığı açıklamada, "Beni gördüğünde hiç ağlamadı ve bana sarıldı. Ömrümün sonuna dek Favour'a bakmayı istiyorum. Çok tatlı ve büyüleyici çocuk' diye konuştu.



Bu arada sığınmacı merkezinin telefonları küçük Favour'u evlatlık almak isteyen İtalyan aileler tarafından kilitlendi.






#İtalya
#Sığınmacı
#Bebek
8 yıl önce