|

İtiraf etti: Sığınmacıları görmezden geldik

Mültecilere karşı tutunduğu çirkin tutum nedeniyle insanlık sınavını geçemeyen Avrupa ülkelerinden Almanya, AB'nin hatasını kabul etti. Geçtiğimiz günlerde 9 bin sığınmacı çocuğun kayıp olduğu ortaya çıkan Almanya'da Başbakan Merkel, sığınmacılar konusunda hata yaptıklarını itiraf etti.

Yeni Şafak
11:09 - 31/08/2016 Wednesday
Güncelleme: 11:59 - 31/08/2016 Wednesday
DHA

Almanya Başbakanı Angela Merkel sığınmacılar konusunda özeleştiri yaparak, geçmişte hata yapıldığını kabul etti.



Süddeutsche Zeitung gazetesine konuşan Merkel, Almanya'nın sığınmacı sorununu uzun süre görmezden geldiğini ve AB çapında bir çözüm bulunmasını ötelediğini söyledi. Avrupa'ya 2004-2005 yıllarında sığınmacıların gelemeye başladığını hatırlatan Merkel, o dönem sığınmacı sorununun çözümünün İspanya ve diğer ülkelere bırakıldığını belirtti. Merkel, "Sığınmacıları görmezden geldik" diye konuştu.




"Avrupa işbirliği yapmalıydı"


Almanya'nın da o dönem sığınmacıların Avrupa'da orantılı bir şekilde dağıtılmasına karşı koyduğunu vurgulayan Merkel, gelecekte Almanya'nın sorunu olan ülkelerle ve komşu ülkelerle yakın işbirliğine gitmesi gerektiğini söyledi.



AB'nin Kuzey Afrika ülkeleriyle yakın ve sıkı işbirliğine gitmesinin de zorunlu olduğunu ifade eden Merkel, sığınmacıların Almanya'yı değiştirmesinden korkan Almanların endişelerini ise “Almanya Almanya kalacak" diyerek, gidermeye çalıştı.



  • Almanya, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan mülteci gerçeğiyle sarsılmıştı. 9 bin çocuk mültecinin kayıp olduğu belirtilen Almanya'da resmi makamlar çocukların yerini bilmediğini açıklamıştı. Uluslararsı insan hakları örgütlerinin tepkisini çeken gerçeğin ortaya çıkmasının ardından, Almanya'ya karşı binlerce kişi "9 bin çocuk nerede?" sorusunu yöneltmişti.







#Merkel
#Almanya
#Mülteciler
8 years ago