|

Ivanka Trump babasını savundu

ABD Başkanı Trump'ın kızı ve danışmanı Ivanka Trump Berlin'de katıldığı 'kadın' forumunda babasının zannedildiği gibi 'kadın düşmanı' olmadığını savundu. Trump, "Özel sektörde babam için çalışan binlerce kadın bunun kanıtı" diye konuştu.

Yeni Şafak
09:32 - 26/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:12 - 26/04/2017 Çarşamba
​ABD Başkanı Trump'ın kızı ve danışmanı Ivanka Trump Berlin'e Almanya Başbakanı Angela Merkel'in davetiyle geldi.
​ABD Başkanı Trump'ın kızı ve danışmanı Ivanka Trump Berlin'e Almanya Başbakanı Angela Merkel'in davetiyle geldi.

ABD Başkanı Trump'ın kızı ve danışmanı Ivanka Trump Berlin'de 'Women20 Diyalog Forumu'na katıldı. Ivanka Trump babasının iddia edildiği gibi “kadın düşmanı” olmadığını savundu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı ve danışmanlarından Ivanka Trump Almanya’nın G20 dönem başkanlığı kapsamında düzenlenen Women20 Diyalog Forumu'na katıldı.Trump forum çerçevesinde yaptığı açıklamada, babası Donald Trump'a yönelik “kadın düşmanı” suçlamalarını geri çevirdi.

Deutche Welle'de yer alan habere göre, Trump babasının kadınların tıpkı erkekler gibi işlerini iyi yapabilme potansiyelini taşıdığını ve bunu yapabildiklerine inandığını belirtti. Ivanka Trump, "Özel sektörde babam için çalışan binlerce kadın bunun kanıtı" diye konuştu.


Merkel'in davetiyle geldi

Kendi kişisel deneyimlerinin babasının kadın ve ailelerinin güçlenmesinin destekçisi olduğunu gösterdiğini söyleyen Trump, "Burada edindiğim bilgi ve tavsiyeleri ABD'ye, babama ileteceğim" dedi.

Ivanka Trump Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Berlin'deki ABD Büyükelçiliği'ndeki karşılama töreni için teşekkür etti. Bir fotoğraf yayınlayan Trump, "Berlin'deki Amerikan Büyükelçiliği'nde çalışan harika erkek, kadın ve aile tarafında böylesine sıcak bir karşılama" satırlarına yer verdi. Beyaz Saray Ivakna Trump'ın Almanya Başbakanı Merkel'in daveti üzerine Berlin'e geldiğini duyurdu.

#Donald Trump
#Ivanka Trump
7 yıl önce