|

İyileştirme yapıldı

Hacıların ibadetlerini daha rahat ve kolay bir şekilde yerine getirilebilmeleri için teknoloji ve fiziki şartlarda iyileştirme yapıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 20:56 - 24/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Medine Emiri Faysal bin Selman bin Abdulaziz, Müslümanların hac ve umre ibadetini en iyi ortam ve koşularda yerine getirmeleri için


var gücüyle çalıştığını dile getirdi.



İSLAM, TOPLUMLARA DOĞRU ANLATILMALI


İslam devletinin ilk başkenti olan Medine'de Peygamber Efendimiz tarafından birey-toplum ilişkisinin temellerinin yeniden tanımlandığını dile getiren Faysal, Peygamber Efendimiz'in İslam devletinin kuruluşunda toplumdaki farklılıklara rağmen barış içinde bir arada yaşama ile ilgili kavramlarının, alimler tarafından günümüz toplumlarına doğru bir şekilde anlatılması gerektiğini ifade etti.


Medine'ye bakıldığı zaman, bunun başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini dile getiren Faysal, sözlerini şöyle sürdürdü: “İslam insanları renklerine, ırklarına ve düşüncelerine göre ayırmadı. Medine'de Peygamber Efendimiz tarafından kurulan ve uygulanan İslam'a bakarak, günümüzde İslam adına ortaya çıkıp terör estirenlerin İslami veya insani hiçbir dayanaklarının olmadıklarını, yaptıklarının terör olduğunu daha net görüyoruz. İslam alimleri, İslam'ın gerçek yüzünü topluma daha iyi anlatmalı.” Emir Faysal, İslam ümmetinin maruz kaldığı en büyük sıkıntının, gençlerin terör örgütlerinin pençesine düşerek kaybedilmesi olduğunu dile getirdi.


#Medine
#Umre
#Mekke
8 yıl önce