|

Japonya'dan Sudanlı çocuklara yardım

Japonya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Gıda Programı aracılığıyla Sudanlı çocuklara 3,2 milyon dolar değerinde yardım yaptığı belirtildi. Sudan'daki BM Gıda Programı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Japonya'nın ülkenin çeşitli bölgelerinde eğitim gören 862 bin çocuğun iki aylık beslenme programına katkı sağlamak için 3,2 milyon dolar değerinde yardımda bulunduğu ifade edildi.

Yeni Şafak
14:53 - 21/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 13:11 - 21/01/2015 Çarşamba
AA

Söz konusu yardımın dağılımının daha çok Darfur'daki çocukları kapsayacağı belirtilen açıklamada, "Gıda yardımının 600 bini Darfur'daki çatışmalardan etkilenen 862 bin çocuğu kapsaması planlanıyor" denildi.


Japonya'nın Hartum Büyükelçisi Hideki Ito, yaptığı yazılı açıklamada söz konusu yardım kampanyasından duyduğu memnuniyeti vurgulayarak, şunları kaydetti:


"Ülkemin, gıda ve eğitime aç olan çocuklara yardım etmesinden dolayı mutluyum. Çocuklar için en iyi geleceğin inşasının ehemmiyeti inkar edilemez. Bu kampanya sayesinde eğitim ve gıda yardımı için çok sayıda çocuğa ulaşılmasını temenni ediyorum." 


Öte yandan BM Gıda Programı Bölge Direktörü Adnan Han, Japon hükümeti ve halkına teşekkürlerini ileterek, söz konusu yardımın, ailelerin çocuklarını okula göndermesini teşvik eden ülkedeki bir kampanyaya denk geldiğine dikkati çekti.
#Japonya
#Birleşmiş Milletler
#BM Gıda Programı
#3
#2 milyon dolar
9 yıl önce