|

'Kaçakçıların sığınmacı sorununu kontrol etmesine izin veremeyiz'

Brüksel'deki AB Liderler Zirvesi'nde konuşan AP Başkanı Tajani, "Kaçakçıların, sığınmacı sorununu kontrol etmesine daha fazla izin veremeyiz" dedi.

Yeni Şafak
18:36 - 22/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 18:51 - 22/06/2017 Perşembe
AA
Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani
Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani, "Kaçakçıların, sığınmacı sorununu kontrol etmesine daha fazla izin veremeyiz." dedi.

Tajani, Brüksel'de, AB ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla düzenlenen zirvede, sunumunu yaptıktan sonra basın toplantısı düzenledi.

AB'nin 28 liderinin yasa dışı göçle mücadelenin önemini görüştüğünü belirten Tajani, AB'nin mevcut yük paylaşımı stratejisinin başarısız olduğunu söyledi. Avrupa Konseyi'ne sığınma hakkına ilişkin politikaların daha adil ve etkili olması için acil reform çağrısında bulununan Tajani, "Kaçakçıların, sığınma sorununu kontrol etmesine daha fazla izin veremeyiz." ifadesini kullandı.

Tajani, terörizmin artık Avrupa halkının en temel sorunu haline geldiğini, bu nedenle AB'nin sınırlarının içinde ve dışında güvenlik konusuna önem vermesi gerektiğini dile getirdi.

İklim değişimi konusunu da değinen Tajani, ABD'nin Paris İklim Anlaşması'ndan geri çekilmesine karşı olduklarını, AB'nin bu konuda öncü rol oynaması gerektiğinin altını çizdi.

Tajani, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararını (Brexit) kendi verdiğini, İngiltere'nin fikir değiştirmesi durumunda Brexit sürecini geri çevirmek için 27 AB ülkesinin onayının alınması gerektiğini belirtti. Brexit sorunun "pragmatik" bir şekilde ele alınması gerektiğini kaydeden Antonio Tajani, "Bence İngiltere AB içerisinde kalmak isterse iyi olur. Ancak bu İngiltere'nin vereceği karar, AB'nin değil." diye konuştu.

#AB
#AP
#Brexit
#Antonio Tajani
7 yıl önce