|

Kadiju'yu annesine kavuşturacağız

THY’nin uçağında dünyaya gelen Kadiju bebeği ziyaret eden Türkiye'nin Konakri Büyükelçisi Sağman, "Doğum Burkino Faso hava sahasında gerçekleştiği için bebeğin Fransa’ya gitmesine izin verilmemiş. Kadiju’nun annesine kavuşması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:39 - 19/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Kadiju'yu annesine kavuşturacağız.
Kadiju'yu annesine kavuşturacağız.

Türkiye’nin Konakri Büyükelçisi Nur Sağman, Türk Hava Yollarının (THY), Konakri (Gine)-Vagadugu (Burkino Faso)-İstanbul seferinde dünyaya gelen Kadiju bebeğin annesine bir an önce kavuşması için girişimlerde bulundu. Bebeği evinde ziyaret eden Sağman, 13 bin metre yükseklikte dünyaya gelen “Kadiju” adlı bebeğin durumunun çok iyi olduğunu söyledi. Gine asıllı Fransız vatandaşı anne Diaby Nafi’nin, Kadiju bebeği Fransa’ya götürebilmek için doğumdan kısa süre sonra resmi işlemler için Fransa’ya gittiğini ve bu süreçte de bebeği teyzesine bıraktığını aktaran Sağman, Konakri Büyükelçiliği olarak işlemlerin hızlanması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

MASRAFLARI THY KARŞILAYACAK

Sağman, şöyle konuştu: “Doğum Burkino Faso hava sahasında gerçekleştiği için bebeğin anneyle beraber Fransa’ya gitmesine izin verilmemiş. Sürecin hızlanması ve Kadiju’nun annesine kavuşması için Gine makamlarıyla görüştüm, yardımcı olacaklarını söylediler.” Kadiju bebeğin Fransa’ya gidebilmesi için gereken tüm masraflar THY tarafından karşılanacak.
#​THY
#Kadiju
7 yıl önce