|

Katalonya Başkanı Puigdemont görevinden alındı

İspanya, Katalonya'nın 'bağımsızlık' ilanından sonra bir dizi kararlar aldı. Katalonya bölgesi Başkanı Puigdemont, görevinden azledildi, sorumlulukları İspanya Başbakan Yardımcısı Santamaria'ya devredildi.

Yeni Şafak
11:57 - 28/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 12:14 - 28/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
İspanya Başbakan Yardımcısı Soraya Sáenz de Santamaría
İspanya Başbakan Yardımcısı Soraya Sáenz de Santamaría

İspanyol hükümetinden yapılan resmi açıklamada Katalonya Başkanı Puigdemont dahil tüm liderlerin görevden alındığı ve bölgenin sorumluluğunun Başbakan Yardımcısı Soraya Saenz de Santamaria'ya verildiği belirtildi.

  • Katalan hükümetinin yanı sıra Katalan polisinin üst düzey müdürleri de Madrid hükümeti tarafından görevden alındı.

Görevden alınanlar arasında emniyet müdürü Josep Lluis Trapero da bulunuyor. Trapero, referandum sırasında yaşanan olaylarda Katalan polisinin etkisiz kalmasında dolayı hakkında soruşturma yürütülen isimlerden biriydi.

Erken seçim 21 Aralık'ta

Katalonya, 1 Ekim'de yaptığı referandum sonrasında dün bağımsızlığını ilan etmişti. Katalonya'nın bağımsızlığını ilanının hemen ardından İspanya yönetimi, Katalonya Yerel Meclisi'ni feshederek, Katalonya'da erken seçim yapılacağını açıklamıştı.

Tüm yurt dışı temsilcilikleri kapatıldı

İspanya hükümeti, 21 Aralık'ta Katalanların sandık başına gitmeleri resmilik kazandırdı. Katalonya'nın Brüksel hariç yurt dışındaki tüm temsilcilikleri de resmi olarak kapatıldı.

#İspanya
#Katalonya
#Bağımsızlık
6 yıl önce