|

Katar'dan Rus uçağı yorumu

Katar Dışişleri Bakanı Atiyye, Türkiye ile Rusya arasında yaşananlara dair değerlendirmelerde bulunarak, "Yakın bir zamanda siyasi ve diplomatik çözüm yolu bulacağına inanıyorum" dedi.

Yeni Şafak
20:36 - 29/11/2015 Pazar
Güncelleme: 18:39 - 29/11/2015 Pazar
AA

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Katar Dışişleri Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye ile bir araya geldi.



Katar resmi ajansı QNA'nın haberine göre, temaslarda bulunmak üzere Katar'ı ziyaret eden Gentiloni, başkent Doha'da Katarlı mevkidaşı Atiyye ile görüştü.



Atiyye, Suriye krizinin, Cenevre Antlaşması temelinde siyasi çözümünün gerekliliği konusunda İtalya ile Katar'ın hemfikir olduğunu vurgulayarak, "Suriye halkının Esed'in gitmesi ve terör sorunun çözümü başta olmak üzere öncelikleri var. Siyasi çözüm konuşulurken bunları dikkate almak gerekir" dedi.



Atiyye, Türkiye ile Rusya arasındaki krizin aşılaşacığını belirterek, "İki ülke ilişkileri gelişmekte ve çok iyiydi. Türkiye ve Rusya yöneticilerinin, yakın bir zamanda siyasi ve diplomatik çözüm yolu bulacağına inanıyorum" diye konuştu.



Gentiloni de Türkiye hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesine ilişkin, Türkiye topraklarına saygı duyulması ve bu ihlalin tekrarlanmaması gerektiğini dile getirerek, "İki ülke arasındaki gerginliğin tırmanmamasını umuyorum" ifadesini kullandı.





#katar
#rusya
#türkiye
8 yıl önce