|

Katil robotlar engellensin

Dünyanın önde gelen robot ve yapay zeka uzmanları Birleşmiş Milletler’e bir mektup yazarak öldürme yeteneği olan robotların geliştirilmesinin ve kullanılmasının yasaklanmasını talep etti. Uzmanlar, harekete geçmek için fazla zamanın kalmadığını belirtiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/08/2017 Salı
Güncelleme: 04:16 - 22/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Katil robotlar engellensin
Katil robotlar engellensin

Tesla’nın kurucusu Elon Musk ve Google’ın satın aldığı yapay zeka şirketi DeepMind’ın kurucusu Mustafa Süleyman’ın da aralarında olduğu 26 ülkeden 116 uzman, Birleşmiş Milletler’e (BM) bir mektup yazarak yapay zeka ile hedeflerini otonom olarak belirleyip onları öldürebilen robotların geliştirilmesinin engellenmesini istedi. BM, kısa süre önce otonom silahlar üzerine bir oturum gerçekleştirme kararı almıştı.

HACKLENMEYE MÜSAİT

Mektupta, “Geliştirilmeleri durumunda otonom silahlar, savaşların daha önce eşi benzeri görülmemiş bir ölçüde gelişmesine yol açacaktır. Bu silahlar teröristler veya despotlar tarafından kullanılabileceği gibi hacklenmeye de müsait olacaktır” ifadeleri kullanıldı. Harekete geçmek için çok zamanın kalmadığını belirten uzmanlar, “Pandora’nın kutusu bir kere açıldıktan sonra onu kapatması zor olacak” dedi.

#Yapay Zeka
#Robot
#Mustafa Süleyman
7 yıl önce