|

Katile ağlayan Abbas’a tepki

Çarşamba günü hayatını kaybeden Eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in cenazesi, Batı Kudüs'teki Herzl Dağı'nda düzenlenen resmi törenle toprağa verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:56 - 30/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

Türkiye'yi Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu'nun temsil ettiği törene katılan liderler arasında ABD Başkanı Barak Obama, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, eski ABD Başkanı Bill Clinton ve eski İngiltere Başbakanı Tony Blair da yer aldı.Öte yandan Filistinlilere yönelik kabarık bir suç dosyası olan Peres için taziye mesajı yayınlan Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın, işgal altındaki Kudüs'te düzenlenen cenaze törenine katılarak Peres için gözyaşı dökmesi, Filistin'de büyük tepki çekti.





ÜZÜNTÜ VERİCİ


Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zühri, “Abbas'ın Peres'in cenaze törenine katılması şehitlerimizin ve Filistin halkının yaşadığı acıların hafife alınması anlamına geliyor. Filistin halkı, Gana ve başka soykırımlara imza atan Peres'in ölümünden büyük bir memnuniyet duymaktadır” ifadelerini kullandı. Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Merkez Komitesi üyesi Kayid Gul ise Abbas'ın, Peres'in cenazesine katılmasını “üzüntü verici” olarak nitelendirdi. Gul, Peres'in Filistin halkının kanı eline bulaşmış biri olduğunu kaydetti. Ayrıca Abbas'ın, cenaze törenine katılarak gözyaşı dökmesi, Filistin halkı tarafından sosyal medyada büyük tepki topladı.


#Şimon Peres
#Batı Kudüs
#Birleşmiş Milletler
#Mahmud Abbas
7 yıl önce