|

Katledilen Suriyeli anne-kız ve Barakat ailesinin yaşadığı korkunç cinayetler

Dün akşam saatlerinde istanbul Üsküdar'da vahşice bir cinayet işlendi. Suriyeli muhalif ve aynızamanda tanınmış aktivistlerden Orouba Barakat ile gazeteci kızı Halla Barakat yaşadıkları evde boğazları kesilmiş olarak bulundu. Esed muhalifi olan anne ve kızın öldürülmesi üzerine sosyal medyada "Suriye istihbaratı onları susturdu" şeklinde çok sayıda yorum yazıldı. Anne Barakat'ın kısa süre öncesine kadar tehditler aldığı vurgulandı. Hem Türkiye'de hem de Arap kamuoyunda büyük yankı bulan cinayetin önemli bir detayı daha var: "Barakat" ailesinin son iki yılda yaşadığı ve yine dünya kamuoyunda yankılanan acı ölümler.

Yeni Şafak
10:19 - 22/09/2017 Cuma
Güncelleme: 12:30 - 22/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
Esed muhalifi olan Barakat ailesi, Suriye, ABD ve Türkiye’de yaşanan cinayetler ile üst üste ağır acılar yaşadı.
Esed muhalifi olan Barakat ailesi, Suriye, ABD ve Türkiye’de yaşanan cinayetler ile üst üste ağır acılar yaşadı.

İstanbul Üsküdar'da dün akşam saatlerinde 60 yaşındaki Suriyeli gazeteci aktivist anne Orouba Barakat ile 22 yaşındaki kızı Halla Barakat evlerinde canice katledilmiş bir halde ölü bulundu.

Aileyi tanıyanlar katledilen anne ve kızın bir süre önce Suriye rejimi tarafından tehdit edildiğini belirtiyor.

22 yaşındaki Halla Barakat, Huffington Post Arabi'de editör olarak çalışıyordu.

Acı detay: Yeğenleri de ABD'de katledilmişti

Korkunç cinayeti duyuran kişi ise, Shaaza Barakat. Shaaza Barakat ismini, Şubat 2015'te ABD'de 3 Müslüman genç katledildiği zaman duymuştuk. Mavi Marmara yolcularından olan Shaaza Barakat, dün gece katledilen Orouba Barakat'ın kız kardeşi ve ABD'de katledilen Deah Shaddy Barakat'ın teyzesi...

Deah Barakat, eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve eşinin kız kardeşi Razan Muhammed Ebu Salha, ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde silahlı bir saldırı sonucu katledilmişti.

Shaaza Barakat, ablası Orouba Barakat ve kızı Halla Barakat'ın acı haberini sosyal medya hesabından duygusal sözlerle duyurdu:

"Bıçaklamışlar... 40 seneden beri suçluları bulur, gazetelere manşet yapar, onları ifşa ederdi. Şimdi o ve kızı Halla'nın ismi manşetlerde... Bunu yapanlar, zulüm sizi nerede olursanız olun bulacak! Bu yaptığınız, Allah katında kaybolmayacak."

  • ABD'deki cinayetin sorumlusu 46 yaşındaki Craig Stephen Hicks cinayetlerle ilgili olarak tutuklanmıştı. Sosyal medyada cinayetlerin ‘yakın mesafeden infaz’ tarzında işlendiği ve kurşunların gençlerin kafalarına isabet ettiği iddia edildi. Orta Kuzey Caroline bölge savcısı, bunun Müslümanları hedef alan bir saldırı olmadığını savunmuştu ancak aile, saldırının nefret suçu olduğunu ve araştırılması gerektiğini söylemişti.

Shaaza Barakat, Batı medyasının 3 Müslüman gencin 'otopark kavgası' sebebiyle öldürüldüğü iddialarını yalanlayarak üç genci öldüren Hicks'in İslam düşmanı olduğunu belirterek şunları söylemişti: "Katil komuşuları, yeğenim Deah'ın eşi Yusor'u her gördüğünde sırf başörtülü olduğu için ona küfrettiğini daha önceden biliyordum. Haberi ilk duyduğunda inanamadım. Deah öyle iyi, öyle tatlı bir çocuktu ki onun hiç kimse ile bir husumeti olmazdı. Şokunu hala atlatamadım. Fransa'da yaşanan saldırı sonrası dünya tepki için ayağa kalktı fakat ABD'de öldürülen Müslüman olduğu için dünya bu duruma sessiz kaldı."




#Shaaza Barakat
#Orouba Barakat
#Halla Barakat
#Deah Barakat
7 yıl önce