|

Kelepçelenen mucit'in ailesi tazminat istyor

ABD'de icadı yüzünden kelepçelenen Müslüman öğrencinin ailesi, okuldan ve kentten 15 milyon dolar tazminat talep etti. Mucit öğrencinin ailesinin avukatları tarafından yetkililere gönderilen mektupta, bu olay nedeniyle Ahmed Muhammed'in "ciddi psikolojik travma" yaşadığı belirtilerek taleplerine 60 gün içinde cevap verilmemesi halinde dava açılacağı ifade edildi.

Yeni Şafak
11:22 - 24/11/2015 Salı
Güncelleme: 09:51 - 24/11/2015 Salı
AA

ABD'nin Teksas eyaletinde yaptığı saat bomba sanılarak gözaltına alınan ve kelepçelenen Müslüman öğrenci Ahmed Muhammed'in (14) ailesi okuldan ve Irving kentinden 15 milyon dolar tazminat istedi.



Bir vakfın eğitim bursu teklifini kabul ederek ailesiyle birlikte Katar'a yerleşen Ahmed Muhammed, kent yönetiminden 10 milyon dolar ve okul yönetiminden 5 milyon dolar tazminata ilaveten Irving Belediye Başkanı Beth Van Duyne ve diğer yetkililerden "yazılı olarak özür dilemelerini" talep etti.



Belediye Başkanı Van Duyne, olayın ardından basına yaptığı açıklamada, Ahmed Muhammed'in saati için "sahte bomba" nitelendirmesinde bulunmuş ve öğrencinin sorgusunda güvenlik güçlerine yardımcı olmadığını savunmuştu.



Mucit öğrencinin ailesinin avukatları tarafından yetkililere gönderilen mektupta, bu olay nedeniyle Ahmed Muhammed'in "ciddi psikolojik travma" yaşadığı belirtilerek taleplerine 60 gün içinde cevap verilmemesi halinde dava açılacağı ifade edildi.



Ahmed Muhammed'i ailesinin avukatı Kelly Hollingsworth, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Rakamlar büyük ve bunu kabul ediyoruz. Fakat gence ve ailesine verilen zarar hesap edilemez"



Gözaltı olayının duyulmasının ardından ABD Başkanı Barack Obama tarafından Beyaz Saray'a davet edilen Ahmed Muhammed, Demokrat Parti başkan aday adaylarından Hillary Clinton, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, NASA, Google ve Massachust Institute of Technology (MIT) gibi kişi ve kuruluşlardan da davet ve destek mesajları almıştı.



Yaşanan skandalın ardından Twitter'da açılan "IStandWithAhmed" (Ahmed'in yanındayım) etiketiyle mucit öğrenciye tüm dünyadan destek mesajları yağmıştı.



#ABD
#Ahmed Muhammed
#Teksas
8 yıl önce