|

Keşmir'de Hindistan baskısı sürüyor

Hindistan emniyet güçleri gözaltına alınan ve ortadan kaybolan yakınlarını arayan ailelerin protesto gösterisini gazlı müdahale ile bastırdı. Gözaltına alındıktan sonra ortadan kaybolanların sayısı bini geçerken, aileler kaybolan yakınlarına ulaşmaya çalışıyor.

Yeni Şafak
14:34 - 1/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 11:39 - 1/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Hindistan emniyet güçleri Keşmir bölgesindeki protestoculara yönelik ağır bir şiddet uyguluyor. Hindistanlı yetkililer tarafından gözaltına alındıktan sonra ortalıktan kaybolan ve sayıları bini bulan kişilerle ilgili Keşmirlilerin gerçekleştirdiği protestolara polis müdahale etti.



Kaybolan kişilerin ailelerinin bilgi alma taleplerini reddeden Hindistanlı yetkililer protestoculara yönelik gazlı müdahalede bulundu. Eşlerine ve çocuklarına ulaşamayan Keşmirliler ise Hindistanlı yetkililerden adalet talep ediyor.




Hindistan polisi ise bölgedeki protesto gösterilerini bastırmak için şiddete başvurdu.



Keşmir sorunu en çok aileleri etkiliyor

Pakistan'ın bağımsızlığından sonra Hindistan ile Pakistan arasında büyük bir krize neden olan Keşmir'de bölge ikiye ayrılmış durumda. Nüfusun çoğunluğunun Müslüman olduğu Keşmir'de Hindistan'ın işgalinde bulunan bölgelerde Hindistan emniyet güçleri halka yönelik ağır bir baskı uyguluyor. İki ülke arasında devam eden Keşmir krizinde henüz bir çözüm bulunamamışken, bölgede yaşayan halk emniyet güçlerinin hedefi oluyor. Birçok kişinin gözaltına alındığı bölgede, aileler gözaltında olan ve kaybolan yakınlarına ulaşmaya çalışıyor.




#Keşmir
#Hindistan
#Kayıplar
#Protesto
#Aileler
8 yıl önce