|

Kıyasıya yarışta karar günü

Fransa’da perşembe günü akşamı başkent Paris’te bir polisin öldürüldüğü 2 kişinin yaralandığı saldırı nedeniyle ülke ilk kez gergin bir ortamda sandık başına gidiyor.

Yeni Şafak
04:00 - 23/04/2017 Pazar
Güncelleme: 09:21 - 23/04/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Kıyasıya yarışta karar günü​
​Kıyasıya yarışta karar günü​

İlk turda 11 aday seçime katılsa da öne çıkan 4 aday arasından ikinci tura kalma şansı en yüksek olan adayların aşırı sağcı Marine Le Pen ile Emmanuel Macron olduğu belirtiliyor.

Katılım düşük olabilir

Paris’in Şanzelize Caddesi üzerinde Perşembe günü akşamı yapılan saldırıda saldırganın daha önce polis tarafından bilinen, hapiste yatmış ve yabancı olması nedeniyle, yabancıları ülkede istemeyen aşırı sağcı Marine Le Pen’in tahmini olarak oylarını 2 puan arttırması bekleniyor. İlk tur seçim için katılımın düşük olma olasılığı var. Zira olası terör saldırısından dolayı sandık başına gitmeyecek seçmenlerin olacağı düşünülüyor.67 bin seçim merkezini 57 bin polis, jandarma ve asker koruyacak.

Irkçılıklarını gizlemek için İslam’ı kullanıyorlar

Fransız siyaset bilimci Thomas Guenole, Fransa’da bazı siyasetçilerin ırkçılıklarını gizlemek için İslam’ın kullandığını söyledi. Fransız siyasetçilerin İslam hakkında sarf ettiği olumsuz sözlerin aslında Arap düşmanlığından kaynaklandığını ifade eden Guenole, Ulusal Cephenin adayı Marine Le Pen’in yabancı düşmanlığına önderlik yaptığını söyledi. Guenole, “Siyasetçiler, ırkçılıklarını gizlemek için İslam’ı kullanıyor ve bu sürekli oluyor.” dedi. Guenole, Fransa’da adaletsizliğin daha kötüye gittiğini, Arap azınlığa karşı düşmanlığın arttığını ve seçmenlerin ya aşırı sağa ya da aşırı sola kaydığını belirterek, “Fransa, jeopolitik ve ekonomik anlamda düşüşte olan büyük bir güç.” ifadesini kullandı.


#Paris
#Şanzelize Caddesi
#Seçimler
7 yıl önce