|

Kızılay'dan Iraklı Türkmenlere yardım

Irak'ın Kerkük kentindeki Yahyava çadır kampında çıkan yangından zarar gören Türkmen göçmen ailelere Türk Kızılayı tarafından yardım malzemesi dağıtıldı.

Yeni Şafak
18:16 - 30/08/2016 Salı
Güncelleme: 18:34 - 30/08/2016 Salı
AA

Türk Kızılayı Irak İnsani Yardım Sorumlusu Bülent Bilgin, yaptığı açıklamada,''Kampta yangının çıkması üzerine 80'e yakın ailenin evsiz kaldığını ve zarar gördüğünü öğrendik. Buraya zarar tespiti ve yardım sunmak için intikal ettik. Bu ailelere, ihtiyacı olan gıda ürünleri, çocuk maması, giysi, battaniye ve hijyen maddelerinden oluşan yardım paketi sunduk.'' dedi.



Türkmen göçmenlere yardımları ulaştırmaya devam edeceklerini ifade eden Bilgin, "Kamptaki yangından zarar görenlerin çadırlarının yenilenmesi ve kaybettikleri buzdolabı, klima ve mutfak setleri gibi ihtiyaçlarını da yakında karşılayacağız." diye konuştu.



Türkiye'yi örnek alsınlar


Irak Türkmen Cephesi (ITC) Erbil Milletvekili Aydın Maruf da "DAEŞ'ten yaklaşık iki yıl önce kaçan bu insanlar zaten yarı ev gibi bir ortamda hayatlarını sürdürüyorlardı. Bugün yaklaşık 80 aile evsiz kalmış durumda. Bu yüzden başta Kerkük yerel yönetimi olmak üzere Bağdat hükümetinin de bu insanlara sahip çıkmasını istiyoruz. İki yıldan beri bu insanlara sahip çıkan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne teşekkür ediyoruz. Herkesin bu büyük devleti örnek almasını temenni ediyorum.'' dedi.



Irak'ın Kerkük kentinde Türkmen iç göçmenlerin kaldığı çadır kentte dün çıkan yangında 22 çadırın yandığı bildirilmişti.



Kerkük'ün 25 kilometre güneyindeki Türkmen göçmenlerin bulunduğu Yahyava çadır kenti, yaklaşık iki yıl önce Türk Kızılayı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle kurulmuştu.




#Irak
#Kerkük
#Türkmenler
#Kızılay
8 yıl önce