|

Kolombiya barış yolunda

Kolombiya'da en büyük ikinci silahlı isyancı örgüt, hükümetin girişimiyle yapılacak barış görüşmelerinin solcu örgütlere siyasi alan açması durumunda silah bırakmaya istekli olduğunu açıkladı.

Yeni Şafak
15:32 - 7/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 13:34 - 7/01/2015 Çarşamba
AA
.
.

Ulusal Kurtuluş Ordusu, Gabino takma ismiyle tanınan üst düzey komutanlarından Nicolas Rodriguez'in, yakın bir süre önce gerillalara hitaben yaptığı konuşmanın videosunu yayınlayarak Kolombiya hükümetiyle barış müzakerelerine yeşil ışık yaktı.


Gerillalarla yapılan bir toplantı sırasında çekilen videoda, Gabino, örgütün, yarım yüzyıldır süren çatışmayı sona erdirmek amacıyla Kolombiya hükümetiyle diyaloğa girmeye istekli olduğunu dile getiriyor.


Videonun ne zaman çekildiği konusunda ise bilgi verilmedi.


Kolombiya hükümeti, 2012 yılından bu yana ülkenin en büyük silahlı örgütü Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) ile barış görüşmeleri yapıyor. Söz konusu müzakereler, tarafların temsilcileri arasında Küba'da yürütülüyor.


FARC gerillalarının Kolombiya'da 1964 yılından bu yana düzenlediği şiddet eylemlerinde 220 bin kişi hayatını kaybetti, 5 milyon kişi de yerlerinden oldu.


Kolombiya hükümetiyle örgüt arasında Kasım 2012'de başlayan barış görüşmelerinde bazı konularda anlaşma sağlandığı biliniyor.

#kolombiya
#farc
#Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri
9 yıl önce