|

Kopyaya Hindistan usulü önlem

Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan'da yapılan kamuya yerleşme sınavında kopyanın önüne geçilebilmesi için sıra dışı bir önlem alındı. Ordunun emri ile tamamen kıyafetleri çıkarılarak yapılan sınava giren adaylar, durumun garip olduğunu ancak uymak zorunda olduklarını belirtti.

Yeni Şafak
14:45 - 1/03/2016 Salı
Güncelleme: 15:58 - 1/03/2016 Salı
Yeni Şafak

Hindistan askeri sınavlarda usulsüzlük ve kopya tehlikesi karşı yeni bir önlem geliştirdi. Sınava girecek olan kamu personeli adayları polisin emri ile kıyafetlerini çıkararak sınava girdiler.



Daha önce yapılan sınavlarda meydana gelen kopya ve usulsüzlükler sebebiyle kıyafetleri çıkarılarak sınava alınan adaylar, açık alanda yerde yapılan sıvada, sınav kağıtları dizlerinin üzerine koyarak çözmeye çalıştı.



Sınava katılan adaylardan biri içinde bulundukları durumun garip gözüktüğünü ancak ordunun kararı olduğu için uymak zorunda olduklarını belirtirken, ordu sözcüsü konu hakkında açıklama yapmayı reddetti.



Geçtiğimiz yıllarda yapılan sınavlara kopya ve usulsüzlük karıştıran bin kişinin tutuklandığı belirtildi. Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan'da nüfus yoğunluğu, bu tür olumsuzlukları da beraberinde getiriyor.





#Hindistan
#sınav
8 yıl önce