|

Kosova'da medya yöneticisine saldırı

Kosova'nın başkenti Priştine'de, Kosova Radyo Televizyon Kurumu (RTK) Genel Müdürü Mentor Shala'nın evine saldırı düzenlendi.

Yeni Şafak
15:11 - 29/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 12:19 - 29/08/2016 Pazartesi
AA

Kosova polisinden yapılan yazılı açıklamada, Shala'nın başkentteki Muharrem Fejza Caddesi'nde bulunan evinin bahçesine kimliği bilinmeyen kişiler tarafından el bombası atıldığı, saldırının TSİ 23.00 sularında düzenlendiği bildirildi.



Olay yerine polis ekiplerinin sevk edildiği belirtilen açıklamada, "İncelemeler kapsamında el bombasına ait fitil ele geçirildi. Saldırıda yaralanan olmadı. Maddi hasarın meydana geldiği saldırıyla ilgili polis soruşturma başlattı." ifadesine yer verildi.



Kosova hükümeti de saldırıyı şiddetle kınadı. Kosova Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada, siyasi parti temsilcilerine son dönemde RTK ve özel medya üyelerini hedef alan şiddet ve tehdit söylemlerinden vazgeçmeleri çağrısında bulunularak saldırının Kosova'nın özgür medyasına yapıldığı vurgulandı.



Saldırının "ifade özgürlüğünün engellenmesine yönelik girişim" olarak nitelendirildiği açıklamada, "Kosova hükümeti yetkililerine, olayın aydınlatılması ve faillerinin bulunup adaletin önüne çıkartılması çağrısında bulunuyoruz. Bu tarz saldırıların engellenmesi için gerekli tüm önlemler alınmalıdır." ifadesi kullanıldı.



Kosova Gazeteciler Birliği de saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek medyaya yönelik bu tarz saldırıların Kosova polisi ve savcılığınca aydınlatılması gerektiğine işaret edildi.



Öte yandan, geçen günlerde RTK'nin binasına da el bombası atılarak saldırı düzenlendiği öğrenildi.







#Kosova
#RTK
#Shala
8 yıl önce