|

Kosova'ya vize muafiyeti önerisi

Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi, Avrupa Birliği (AB), Komisyonunun, Kosova vatandaşlarının Schengen ülkelerine yapacakları seyahatlerde vizelerin kaldırılmasını öngören tavsiye kararıyla ilgili olarak "Hediye almadık, ortak çalışmalarımızla vize serbestisini hak ettik.'' dedi. Thaçi, Kosova halkının hak ettiği bir sonuca ulaştığını belirtti.

Yeni Şafak
16:46 - 4/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:50 - 4/05/2016 Çarşamba
AA
AB Komisyonunun Kosova'ya vize muafiyeti önerisi geldi.
AB Komisyonunun Kosova'ya vize muafiyeti önerisi geldi.

Haşim Thaçi, kararın ardından resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Kosova halkının hak ettiği bir sonuca ulaştığını belirterek, ''Onlarca yıl süren izolasyon sonrası artık büyükelçiliklerin önünde bekleme ve reddedilme durumu olmayacak. Hediye almadık, ortak çalışmalarımızla vize serbestisini hak ettik.'' ifadesini kullandı.



Vize serbestisi tavsiyesi kararını ve dün Kosova'nın UEFA'ya kabul edilmesini tebrik eden Thaçi, "Bu tarihi bir haftadır.'' ifadelerine yer verdi.



Başbakan İsa Mustafa vatandaşlarını tebrik etti


Kosova Başbakanı İsa Mustafa da resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Kosova vatandaşlarını tebrik ederek, ''Vize serbestisi tavsiyesinin kabul edilmesi Kosova vatandaşlarının AB'den hak ettiği bir öneridir. Hükümetimizin çalışmaları her geçen gün halkımıza somut sonuçlar veriyor.'' değerlendirmesinde bulundu.



AB Göç, İçişleri ve Vatandaşlık Komiseri Dimitris Avramopulos da, AB Komisyonu'nda yaptığı konuşmada, Kosova için vize serbestisi sürecinin son aşamasının, Karadağ ile sınırların yeniden belirlenmesi anlaşmasının onaylanması ve yolsuzlukla mücadelenin güçlendirilmesi olduğunu ifade ederek, AB Komisyonu'nun tavsiyesinin Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi tarafından kabul edilmesi temennisinde bulundu.



#ABD
#Kosova
#Vize
8 yıl önce