|

Kostroma Camii ibadete açıldı

Rusya’nın Kostroma şehrindeki Merkez Camii, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in kıldırdığı cuma namazıyla ibadete açıldı. Görmez, caminin bütün Müslümanlar için özel bir anlam taşıdığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:26 - 6/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Görmez, açılışın ardından Kostromalı Müslümanlara cuma hutbesi okuyup namaz kıldırdı.
Görmez, açılışın ardından Kostromalı Müslümanlara cuma hutbesi okuyup namaz kıldırdı.

Rusya’nın Kostroma şehrinde Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı ve Tarsus Müftülüğünün katkılarıyla yapılan Kostroma Camii ibadete açıldı. Açılış törenine, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve beraberindeki heyet ile Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi ve Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin de katıldı.

ÖZGÜRLÜK BÜYÜKLÜKTÜR

Açılış töreninde konuşan Görmez, Kostroma Merkez Camii’nin Rusya Müslümanları, Müslüman Tatar halkı ve bütün insanlık için çok özel anlamlar taşıdığını söyledi. Caminin Kostroma şehrinde Müslüman varlığını koruyarak, başka din mensuplarıyla barış içinde yaşayarak bugüne geldiğine dikkati çeken Görmez, "Artık ülkelerin büyüklüğü sadece ekonomisiyle ölçülmeyecek. Ülkelerin büyüklüğü din özgürlüğüne tanıdığı imkanlarla ölçülecektir" dedi.

İSLAMOFOBİ GİRMEMELİ

Kostroma Camii’nin, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra vatanlarını savunurken şehit düşen Tatar Müslümanlarının hatırasına tahsis edildiğini hatırlatan Görmez, "Bu vesileyle bu topraklarda can veren bütün Müslüman kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kostroma Merkez Camii’nin Türk, Rus ve Tatar halklarını Müslüman halklarıyla birbirine bağlayan yüz yıllık büyük bir hatırası var" şeklinde konuştu. Rusya’da yaşayan Müslümanların, bu ülkede bin yıldır diğer inanç mensuplarıyla barış ve kardeşlik içinde yaşadıklarına vurgulayan Görmez, "Batı’yı ve Avrupa’yı kuşatan İslamofobi hastalığının bu topraklara girmemesi gerekiyor" dedi.


Yapımı 2003'te başladı

Diyanet İşleri Başkanlığının da katkılarıyla yapımına 2003 yılında başlanan Kostroma Merkez Camii 2015 yılında tamamlandı. Kostroma bölgesinde yaklaşık 25 bin Müslüman yaşıyor.


#Kostroma Camii
#Rusya
#İslamofobi
#Mehmet Görmez
7 yıl önce