|

Köy içindeki hayvanlarla birlikte satılığa çıkarıldı

Avustralya'da bir köy onlarca evi, 35 büyükbaş hayvanı ve gölüyle birlikte satışa çıkarıldı. Köyün fiyatı 10 milyon dolar. Emlakçı Blacklow, köyün yılda 1,5 milyon ABD dolarından fazla gelir getirmesini beklediklerini söylüyor.

Yeni Şafak
10:14 - 14/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 10:28 - 14/04/2016 Perşembe
Diğer

Avustralya'nın Tasmanya eyaletinde bir köy, onlarca evi, 35 büyükbaş hayvanı ve gölüyle birlikte satışa çıkarıldı. Başta Çinli ve Singapurlu yatırımcıları hedefleyen emlakçılar, 145 hektar alanlık Tarraleah köyünü yaklaşık 10 milyon ABD dolarına satmayı umuyor.



Santral işçileri kalıyordu


Tasmanya eyaletinde 1920 ve 1930 yıllarında kurulan hidroelektrik santralini çalıştıran yaklaşık 2 bin işçinin kaldığı köy, santralin zamanla otomatikleşmesi ile giderek boşaldı. İlerleyen yıllarda Julian Homer isimli bir yatırımcı köyü satın alıp restore ederek turizm merkezi yapmaya çalıştı. 13 yıl süren yenileme çalışmaları sonucunda köy turizme hazır hâle geldi.



AFP'nin haberine göre, köyün geçen hafta satılığa çıkarılmasının ardından pek çok kişi ve şirketin ilanla ilgilendiğini söyleyen emlakçı John Blacklow, yaklaşık 30 yıldır oteller sattığını fakat ilk kez bir köy sattığını anlatıyor. Blacklow, köyün yılda 1,5 milyon ABD dolarından fazla gelir getirmesini beklediklerini söylüyor.



Hayvanlar da dahil


Köyün gölünde alabalık ve somon bulunuyor. Düz yapısıyla golf sporuna da elverişli olan arazi, çiftlik hayatı arayanlar için de pek çok evcil ve yabani hayvan türüyle cazip. Ördek, kaz ve ineklerin yanı sıra Avustralya'ya özgü kangurular ve Tasmanya canavarları da bulunuyor.



Köyün eski sakinlerinden Ingrid Mitchell, 1960'larda köyde yaşadığı dönemi özlemle yad ederken, “Hızla gelişen bir köydük. Kasabımız, marketimiz, yüzme havuzlarımız bile vardı" diye anlatıyor.




#Avustralya
#Tarraleah köyü
8 yıl önce