|

Kremlin: Tillerson ile görüşmeler iptal edildi

Kremlin, ABD’nin Suriye’deki hava üssüne gerçekleştirdiği saldırıdan dolayı ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’la olan programın iptal edildiğini açıkladı.

Yeni Şafak
20:45 - 10/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 20:51 - 10/04/2017 Pazartesi
IHA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Rusya'dan yapılan açıklamada ABD'nin Dışişleri Bakanı Tillerson ile yapılacak olan görüşmelerin iptal edildiği belirtildi.

Kremlin, ABD’nin Suriye’deki hava üssüne saldırısını gerekçe göstererek, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile Putin arasında Çarşamba günü yapılması planlanan görüşmenin iptal edildiğini açıkladı.

Ancak Devlet Başkanı Sözcüsü Dmitry Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada böyle bir toplantının planlanmadığını, görüşme planlandığı takdirde Tillerson’ın Putin’le değil, Rus meslektaşı Sergey Lavrov ile görüşeceğini ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, "Böyle bir toplantı planlamadık ve şu anda başkanın günlüğünde Tillerson ile bir görüşmesi yer almıyor" ifadelerini kullandı.

ABD, Suriye rejiminin birçok sivilin hayatını kaybetmesine neden olan kimyasal saldırısı üzerine Suriye’deki hava üssüne füzeyle saldırmıştı.

Moskova, Suriye ordusunun saldırıyı gerçekleştirdiğine dair kanıt olmadığını ve ABD’nin füze saldırılarının uluslararası hukuku ihlal eden bir saldırganlık eylemi olarak nitelendirildiğini açıklamıştı.

Bu açıklamaların ardından Rusya ve ABD ilişkileri gerilmişti.

#Rusya
#Kremlin
#ABD
7 yıl önce