|

Kudüs'te mülk sahipleri direniyor

İşgallerle topraklarına toprak katan İsrail, sinsi satın alma politikasını da tam gaz sürdürüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:08 - 13/12/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Filistinliler bunca yokluğa rağmen mülklerini satmamak için direniyor.
Filistinliler bunca yokluğa rağmen mülklerini satmamak için direniyor.

Kudüs’teki Filistinlilere ait dükkan ve evleri satın almak için harekete geçen Yahudi ve Musevi vakıfları, milyonlarca dolar teklif ettikleri mülkler için sıraya girdi. Ancak Filistinliler bunca yokluğa rağmen mülklerini satmamak için direniyor.

100 YILDIR AYNI OYUN

Sultan 2. Abdülhamid döneminde İsrail’in kurucusu olarak gösterilen Theodor Herzl’den bu yana çeşitli oyunlarla Filistin topraklarına sahip olmaya çalışan Yahudiler, yine aynı taktiği kullanarak Filistinlilerin gayrimenkullerine sahip olmak için çalışıyor.

Şimdiye kadar gizli olarak faaliyetlerini sürdüren vakıflar, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs çıkışı sonrası İsrail’in çıkarları için keselerinin ağzını açtı. Dünyanın her ülkesinde çeşitli alanlarda yardım toplayan vakıflar gibi görünen bu kuruluşlar, yıllardır gizli maske altında topladıkları paraları şimdilerde aleni bir şekilde İsrail’in başkenti Kudüs olması için kullanmaya başladı.

Musevi vakıfların Mescid-i Aksa’nın yakınındaki dükkanlara, 20 ile 70 milyon dolar arasında değer biçtikleri ortaya çıktı. Ancak Filistinliler bunca yokluğa, yaşadıkları sıkıntılara rağmen İsrail’e mülklerini satmamak için direniyor.

#Kudüs
#İsrail
#İşgal
6 yıl önce