|

Kudüs’ü kimseye vermeyiz

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BEA)’nin de desteğiyle harekete geçen ABD Başkanı Trump’ın çarşamba günü Kudüs’ü İsrail’in başkenti tanıyacağı iddiası gerilimi yükseltti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/12/2017 Salı
Güncelleme: 00:25 - 5/12/2017 Salı
Yeni Şafak
Yeni Şafak’a konuşan Filistin Milletvekili Seyid Abu Musamih, BAE, Suudi Arabistan, ABD, Birleşmiş Milletler( BM) ve batı ülkelerinin İsrail’e destek verdiğini söyledi.
Yeni Şafak’a konuşan Filistin Milletvekili Seyid Abu Musamih, BAE, Suudi Arabistan, ABD, Birleşmiş Milletler( BM) ve batı ülkelerinin İsrail’e destek verdiğini söyledi.

Filistin, Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı’na Kudüs için acil toplanma çağrısı yaptı. Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas tüm Filistinlileri intifadaya çağırdı. ABD’nin İsrail tutumu ve Kudüs’ün başkent ilan etme yönündeki kaos planları hakkında Yeni Şafak’a konuşan Filistin Milletvekili Seyid Abu Musamih, BAE, Suudi Arabistan, ABD, Birleşmiş Milletler( BM) ve batı ülkelerinin İsrail’e destek verdiğini söyledi. Musamih, “Biran önce Müslüman ülkelerin birleşmesi ve Kudüs için harekete geçmesi gerekiyor. Kudüs’e bugün sahip çıkmayacağız da İsrail’in başkenti olduğu zaman mı sahip çıkacağız” dedi.

DİRENECEĞİZ VE KAZANACAĞIZ

Kudüs davasının Filistin ve ümmet meselesi olduğunu kaydeden Musamih, “Eğer ABD Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan ederse Filistin devriminin fitilini ateşler. Kudüs Filistin’indir. Gerekirse tüm Filistinlileri şehit veririz ama Kudüs’ü İsrail’e vermeyiz. Türkiye bizimle. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ne Filistin’i ne de Kudüs’ü sahipsiz bırakmaz” diye konuştu. Kudüs toplantısında önemli kararlar alınacağını belirten Musamih, “Filistin halkı harekete geçecek. Bizler sessiz kalmayacağız. Topraklarımızı Yahudi ve Siyonizm planlarına kurban etmeyeceğiz. Direneceğiz ve kazanacağız. ” şeklinde konuştu.

#Kudüs
#Filistin
#Seyid Abu Musamih
6 yıl önce