|

Kuzey Kafkasya'da çatışma: 6 ölü

Rusya'nın Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinden Kabardin-Balkar'da çıkan çatışmada 6 kişi öldü. Öldürülenlerin, Rusya'nın güneyindeki tüm Kuzey Kafkasya'da bağımsız ve birleşik İslam devleti kurmayı amaçlayan "Kafkasya Emirliği"nin Kabardin-Balkar bölgesindeki "Merkez grubu" üyeleri oldukları açıklandı.

Yeni Şafak
12:47 - 3/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 09:50 - 3/08/2015 Pazartesi
AA

Rusya'nın Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinden Kabardin-Balkar'da çıkan çatışmada 6 kişinin öldürüldüğü bildirildi.



Kabardin-Balkar güvenlik yetkililerden yapılan açıklamaya göre, başkent Nalçik'te binadaki bir dairede yasa dışı örgüt üyelerinin saklandığı bilgisi üzerine gece saatlerinde bölgede operasyon başlatıldı.



Bina ve çevresinde yaşayanların tahliyesinin ardından, güvenlik güçlerinin evde kalanlara yaptığı teslim ol çağrısına içerden ateşle karşılık verildiği ve çıkan çatışmada 6 militanın öldürüldüğü belirtildi.



Öldürülenlerin, Rusya'nın güneyindeki tüm Kuzey Kafkasya'da bağımsız ve birleşik İslam devleti kurmayı amaçlayan "Kafkasya Emirliği"nin Kabardin-Balkar bölgesindeki "Merkez grubu" üyeleri oldukları ve güvenlik görevlilerinin öldürülmesi de dahil birçok saldırının sorumlusu oldukları belirtiliyor.



#Kabardin-Balkar
#Rusya
#Kuzey Kafkasya
9 yıl önce