|

'Kuzey Kore atom bombası fotoğraflarını yayınladı' iddiası

12 Aralık'ta Kuzey Kore devlet televizyonunda yayınlanmış bir görüntü, Kuzey Kore'nin yanlışlıkla ilk atom bombasının fotoğraflarını dünyaya sunmuş olabileceğini akıllara getirdi. Görüntülerde ülkenin eski lideri Kim Jong-il'in atom bombasına benzer bir cismi incelediği yer alıyor.

Yeni Şafak
11:21 - 15/12/2017 Cuma
Güncelleme: 11:42 - 15/12/2017 Cuma
Diğer
Geçtiğimiz sene Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ürettikleri 'ilk hidrojen bombasının' yanında poz vermişti.
Geçtiğimiz sene Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ürettikleri 'ilk hidrojen bombasının' yanında poz vermişti.

Kuzey Kore'nin yayınladığı bir görüntüdeki ayrıntı, pek çok uzman arasında Pyonyang'ın sahip olduğu ilk atom bombasının fotoğrafını yayınlamış olabileceğine ilişkin tartışmaların da fitilini ateşledi.

Devlet televizyonunun 12 Aralık tarihli 30 dakikalık görüntüsü Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un da katılımıyla yapılan 8. Askeri Mühimmat Endüstrisi toplantısında sırasında çekildi.

Kamera, toplantının yapıldığı binada çekim yaparken duvarda bulunan ve Kuzey Kore'nin silah sanayisi alanındaki başarılarını gösteren farklı fotoğrafları da kaydetti.

Bunlardan bir tanesinde Kim Jong-un'un babası ve ülkenin eski lideri Kim Jong-il'in atom bombasına benzeyen, büyük metal bir silindiri incelediği dikkati çekiyor.



Fotoğraf sosyal medya kullanıcıları arasında tartışma yaratırken, BBC daha önce eski lider Kim Jong-il'in böyle bir fotoğrafının kamuoyuyla paylaşılmadığını belirtti.

#Kuzey Kore
#Atom Bombası
6 yıl önce