|

Kuzey Kore köşeye sıkıştırılmamalı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güney Kore lideri Moon Jae-in ile gerçekleştirdiği görüşmede duygulara kapılıp Kuzey Kore’nin köşeye sıkıştırılmaması gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
12:27 - 6/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 12:39 - 6/09/2017 Çarşamba
Diğer
Putin, yol haritasının gerginliği düşürmeye yönelik net bir yol çizdiğini belirtti.
Putin, yol haritasının gerginliği düşürmeye yönelik net bir yol çizdiğini belirtti.
Doğu Ekonomi Forumu çerçevesinde Güney Kore lideri Moon Jae-in ile bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı

Putin, "Kimse duygulara kapılmamalı ve Kuzey Kore köşeye sıkıştırılmamalı. Şimdi, herkesin her zamankinden daha fazla soğukkanlı olması ve gerginliği tırmandıracak adımlar atmaktan kaçınması gerekiyor" dedi.
‘Çin ile ortak yol haritamıza dikkat verin'

Rusya'nın konuyla ilgili tutumunun Çin ile ortak yol haritasında belirtildiğini vurgulayan Putin, tüm taraflara bu yol haritasına dikkat verme çağrısı yaptı.

‘Nükleer statüsünü tanımıyoruz'

Putin, Pyongyang'ın füze programının BMGK kararını doğrudan ihlal ettiği gerekçesiyle, Rusya'nın, Kuzey Kore'nin nükleer statüsünü tanımadığını da söyledi.

Puşkov: ABD’nin Kuzey Kore’nin ticari partnerlerine tehdidi boş

  • Rus lider, füze programının Kuzeydoğu Asya'daki güvenliği ve nükleer silahların yayılımını önleme rejimini de ihlal ettiğini kaydetti.
‘Yine de üçlü iş birliğine hazırız'

Putin her şeye rağmen Rusya'nın Seul ve Pyongyang ile Güney Kore'ye gaz sevkiyatı ve enerji nakil şebekeleri inşaatı gibi üçlü projeler gerçekleştirmeye hazır olduğunu da vurguladı.

Rus lider, Kuzey Kore ile ilgili sorunların yalnızca yaptırımlar ve baskı ile çözülmesinin imkansız olduğunu, çözüm için siyasi ve diplomatik araçların şart olduğunu da vurguladı.

Moon: Kuzey Kore konusunda ortak bir fikre ulaştık

BRICS liderlerinden ortak deklarasyon: Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesini kınıyoruz

Moon ise Putin ile Kuzey Kore sorununun çözülmesi gerektiği ve bunun Doğu Asya'nın kalkınmasındaki öncelik olduğu konusunda hemfikir olduklarını belirtti.

Moon "Sayın başkanla füze denemelerinin yanlış olduğu ve Kore yarımadasındaki gerilimin düşürülmesi konusunda anlaştık" dedi.

Moon, Putin'in Kuzey Kore ile ilgili sorunların çözümünde Seul'a tam desteğini ifade ettiğini de kaydetti.

#Moon Jae-in
#Vladimir Putin
7 yıl önce