|

Kuzey Kore sınıra asker yığdı

ABD ile karşılıklı suçlamalarla tırmanan gerilim sonrası Kuzey Kore askeri faaliyetlerine hız vererek ülkenin doğu sınırına asker yığmaya başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:35 - 27/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Güney Kore haber ajansı Yonhap’ın haberine göre, Pyongyang yönetimi, hava araçlarını ve füze savunma sistemlerini doğu sınırına yönlendirdi.
Güney Kore haber ajansı Yonhap’ın haberine göre, Pyongyang yönetimi, hava araçlarını ve füze savunma sistemlerini doğu sınırına yönlendirdi.

Güney Kore haber ajansı Yonhap’ın haberine göre, Pyongyang yönetimi, hava araçlarını ve füze savunma sistemlerini doğu sınırına yönlendirdi. Güney Kore medyasında yayınlanan haberlerde ayrıca doğu sınırındaki askeri savunma hatlarının da güçlendirildiği öne sürüldü. Ancak Güney Kore istihbarat kurumlarından bu bilgiyi doğrulayan bir açıklama gelmedi. Önceki gün açıklama yapan Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong- ho, ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkesine savaş açtığını iddia ederek, “Hava sahamıza girmemiş olsalar bile ABD’nin stratejik bombardıman uçaklarını vurma hakkımız var” ifadelerini kullanmıştı.

ABD’nin kendilerine savaş ilan ettiğini belirten Kuzey Kore’nin askeri faaliyetlerini hızlandırmasının ardından, bölgenin süper gücü Çin’den uyarı geldi. Çin Dışişleri konuyla ilgili açıklama yaparak, Kore yarımadasında olası bir savaşın kazananı olmayacağını ifade etti. New York’ta BRICS ülkelerindeki mevkidaşlarına seslenen Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi de Kore Yarımadası’ndaki durumun çok tehlikeli bir aşamada olduğunu söyledi. Yi, Kuzey Kore’nin füze ve nükleer programlarının ilerlemesinin durdurulması gerektiğini belirtti. Özellikle silahlardan kaçınılması gerektiğini vurguladı. ABD’ye tek başına yaptığı ziyarette konuşan Güney Kore Dışişleri Bakanı Kang Kyung-wha da, bölgedeki gerilimi yumuşatmak için Kuzey Kore’den ülkeler arası diyalog teklifine cevap vermesini istedi.

#Kuzey Kore
#Güney Kore
7 yıl önce